Slot gaat in op kwaliteiten van Celtic en grapt over aanpak van sterspeler

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot weet aan de vooravond van zijn Champions League-debuut waar de kracht ligt van tegenstander Celtic. Slot is op zijn hoede voor een van de belangrijkste spelers van de regerend kampioen van Schotland.

Slot gaat in op kwaliteiten van Celtic en grapt over aanpak van sterspeler
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Celtic
Celtic

Volgens Slot moet Celtic in een groep met ook nog Atlético Madrid en Lazio niet onderschat worden. 'Ze behoren samen met ons tot de kampioenen in deze groep. Celtic is van de laatste tien seizoenen negen keer kampioen geworden. Daar moet je alleen maar respect voor hebben, ook al is het in een competitie waarin twee clubs de dienst uitmaken', zei Slot maandag op een persconferentie.

'Ik schat Celtic hoger in dan Rangers. Ik waardeer Celtic als team en ik kijk graag naar hun manier van spelen. Ze hebben een goede, gestructureerd spelende ploeg, met veel Aziatische invloeden en snelheid voorin. Waar wij hen pijn kunnen doen? Ze hebben niet echt een zwakte, maar zoals elke ploeg zetten ze op een bepaalde manier druk. Wij besteden aandacht aan de wijze waarop we daaronder vandaan willen spelen. Dan bepaalt de vorm van de dag welke ploeg dominant zal zijn', vertelde Slot.

Slot verwacht dat de Japanse spits Kyogo Furuhashi ondanks schouderklachten gewoon mee zal doen in De Kuip. 'Dat is balen voor ons. Ik had het niet erg gevonden als hij niet zou spelen. Hij is een hele goede speler, een van de beste van Celtic. We kennen zijn kwaliteiten. We zijn geen team dat hem nu fysiek zal opzoeken. Mijn assistent John de Wolf had hem vroeger als speler wellicht wel een beuk gegeven in de tunnel, maar dat is niet meer van deze tijd. Ook al is er geen VAR in de tunnel', lachte de trainer van Feyenoord.

Slot hoopt dat het publiek achter zijn elftal gaat staan en de club niet benadeelt door ongeoorloofde sfeeracties. 'Als we door willen gaan, moeten we elke thuiswedstrijd winnen en daarbij kunnen we de steun van de fans gebruiken. We nemen het vertrouwen van de grote wedstrijden in de afgelopen jaren mee. Ik denk niet dat Celtic nerveus zal zijn voor een wedstrijd in De Kuip. Ze zijn wel ook wat gewend met hun Old Firms.'

Lees in dit artikel op VI PRO meer over Kyogo Furuhashi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.