Slordig Ajax heeft op Het Kasteel genoeg aan flits van Bergwijn

Reacties

Met hangen en wurgen heeft Ajax de drie punten over de streep getrokken tegen Sparta Rotterdam. Een flits van Steven Bergwijn was zondagmiddag voldoende voor de formatie van Alfred Schreuder, die na drie speelronden nog altijd foutloos is.

Slordig Ajax heeft op Het Kasteel genoeg aan flits van Bergwijn
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 1
Ajax
Ajax

Schreuder voerde een aantal wijzigingen door ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Groningen. Zo was Steven Berghuis de vervanger van Antony (de aanvaller zit met zijn hoofd niet honderd procent bij Ajax) en kreeg Calvin Bassey de voorkeur boven Owen Wijndal. In de eerste helft had Ajax lange tijd moeite om door de muur van Sparta te breken, al had men al zeker eerder kunnen scoren.

Brian Brobbey stuitte na een kwartier van dichtbij op doelman Nick Olij, al werd hij later wel teruggefloten vanwege buitenspel. Later ranselde Olij een vrije trap van Dusan Tadic knap uit de hoek en knalde Devyne Rensch in kansrijke positie op de paal. Sparta loerde logischerwijs op de counter en had in de beginfase bijna kunnen profiteren van miscommunicatie tussen Daley Blind en Remko Pasveer. Shurandy Sambo kreeg de bal echter niet goed mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Individuele klasse brak het duel op Het Kasteel open. Bergwijn begon aan een demarrage, schudde Sambo van zich af en knalde via de binnenkant van de paal raak. Die voorsprong namen de Amsterdammers mee de kleedkamer in. In de tweede helft had Ajax duidelijk moeite om weer op gang te komen. Het tempo lag laag en behoudens een kans voor Brobbey (de spits trof de lat) werd er niets gecreëerd.

Sparta bleef geloven in een goed resultaat, en met recht. Ajax maakte immers een slordige en inspiratieloze indruk en stond Sparta toe om af en toe speldenprikken uit te delen. Zo schoot Younes Namli naast en zette Sven Mijnans Pasveer aan het werk. Na 65 minuten greep Schreuder voor het eerst in: Berghuis maakte plaats voor Davy Klaassen.

Na zeventig minuten ontsnapte Ajax aan de gelijkmaker: Pasveer redde knap op schoten van Namli en Jason Lokilo. De thuissupporters gingen steeds meer geloven in een goed resultaat voor Sparta. Ajax hield de rijen in de laatste twintig minuten echter gesloten en gaf praktisch niets meer weg. Namens Ajax kregen Klaassen, Mohammed Kudus en Kenneth Taylor nog kansen, maar zij slaagden er niet in om het duel voortijdig in het slot te gooien. Ajax gaat volgende week zondag op bezoek bij FC Utrecht, terwijl Sparta het een dag eerder zal opnemen tegen Go Ahead Eagles.

Sparta Rotterdam Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.