Slippertje Sandler blijft onbestraft bij bekersucces Man City

Manchester City is de eerste finalist van het toernooi om de League Cup. Met Phillipe Sandler als basisspeler won de ploeg van Pep Guardiola ook de tweede halve finale-wedstrijd van Burton Albion.

Burton Albion
0 - 1
Manchester City

Het duel van woensdagavond was niet meer dan een formaliteit, aangezien City de thuiswedstrijd al met 9-0 (!) had gewonnen. Voor de return koos Pep Guardiola er dan ook voor om behoorlijk wat spelers rust te geven. Dat zorgde ervoor dat Arijanet Muric (ex-NAC) mocht keepen, dat Sandler in het hart van de verdediging stond en dat middenvelder Ian Carlo zijn officiële debuut kon maken.

Er stonden ook nog wel een paar grote namen op het veld bij City, zoals Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez en Sergio Agüero. De twee laatstgenoemde spelers zorgden twintig minuten voor rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Mahrez brak door en legde de bal terug op de binnenschuivende Agüero. Hoogtepunt van de tweede helft voor City was de invalbeurt van Benjamin Mendy, die zijn rentree maakte na een knieblessure.

Twintig minuten voor tijd kwam Sandler overigens nog met de schrik vrij. De verdediger begon vlak voor zijn eigen doel aan een dribbel, maar verspeelde de bal. Sandler had geluk dat Eric Garcia de inzet van Will Miller net voor de doellijn kon weghalen.

In de finale van de strijd om de League Cup neemt City het op 24 februari op tegen Chelsea of Tottenham Hotspur. Deze ploegen staan donderdagavond nog tegenover elkaar op Stamford Bridge. Tottenham verdedigt daar een 1-0 voorsprong.