Sleutelrol voor Juventus in toekomst De Ligt en Real-target Van de Beek

Reacties

Naast de naderende transfer van Matthijs de Ligt moet Ajax nu ook vrezen voor een mogelijk vertrek van Donny van de Beek. De 22-jarige middenvelder geldt voor Real Madrid als belangrijkste alternatief, mocht de komst van Manchester United-vedette Paul Pogba onhaalbaar blijken.

Sleutelrol voor Juventus in toekomst De Ligt en Real-target Van de Beek

Ajax sprak eerder dit jaar de intentie uit Van de Beek met een verbeterd contract langer aan de club te willen binden. Zijn laatste contractverlenging, tot medio 2022, dateert van anderhalf jaar geleden. In de daaropvolgende periode is het salarisplafond in Amsterdam flink verhoogd. Tot concrete onderhandelingen over een opwaardering voor Van de Beek is het echter nog niet gekomen.

Door de recente ontwikkelingen speelt Juventus een sleutelrol in de toekomst van de meest begeerde Ajax-spelers op de internationale transfermarkt. De Italiaanse landskampioen heeft de beste papieren voor het aantrekken van De Ligt, die in Turijn een vijfjarig contract kan tekenen. Volgens Italiaanse media kan de centrumverdediger jaarlijks twaalf miljoen euro gaan verdienen, inclusief bonussen. Daarnaast is Juventus bereid een verkoopclausule van 150 miljoen euro in het contract van de verdediger op te nemen, een voorwaarde waaraan concurrent Paris Saint-Germain vanwege de Franse regelgeving niet kan voldoen.

Juventus wil deze week met Ajax om de tafel voor onderhandelingen over de transfersom, die rond de 75 miljoen euro zou moeten bedragen. Overigens heeft PSG de hoop op De Ligt nog niet opgegeven, maar Juventus ligt nu op pole-position.

Ter versterking van het middenveld zetten de Italianen in op de terugkeer van Pogba. Ook Real Madrid jaagt op de Franse international, voor wie Manchester United 150 miljoen euro wil cashen. En daar komt Van de Beek in beeld. Lange tijd beschouwde de Spaanse topclub Christian Eriksen als belangrijkste alternatief voor de peperdure Pogba, maar de Deense middenvelder van Tottenham Hotspur is op de lijst van Real voorbij gestreefd door Van de Beek.

Na zijn sterke seizoen bij Ajax zou de zevenvoudig Oranje-international tussen de zestig en zeventig miljoen euro moeten kosten. Die prijsindicatie kreeg ook Borussia Dortmund eerder dit jaar te horen van Ajax, toen de Duitse club een vergeefse toenaderingspoging deed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.