Slepende transfersoap ten einde: Verrips en KV Mechelen begraven de strijdbijl

Reacties

De transferrel rondom Michael Verrips is definitief voorbij. KV Mechelen was het niet eens met het feit dat de Nederlandse keeper gratis overstapte naar Sheffield United, maar beide partijen hebben nu (bijna zeven maanden na dato) een streep gezet onder het akkefietje.

Slepende transfersoap ten einde: Verrips en KV Mechelen begraven de strijdbijl
© Pro Shots

De 23-jarige Verrips (voorheen actief voor onder meer Sparta Rotterdam en MVV Maastricht) stond vorig seizoen onder de lat van KV Mechelen, waarmee hij stuntte: de ploeg van het tweede niveau won de Belgische beker. Nadat er echter allerlei misstanden met betrekking tot matchfixing aan het licht kwamen, besloot Verrips zijn koffers te pakken. Het naar de Premier League gepromoveerde Sheffield United bood hem op de zomerse Deadline Day de kans op een droomtransfer.

De Nederlandse goalie meende ondanks een doorlopend contract recht te hebben op een transfervrije overstap en tekende in Engeland, maar daar legde KV Mechelen zich niet bij neer. De club was van mening dat de doelman zijn verbintenis niet zomaar eenzijdig mocht verbreken en stapte naar de FIFA. 'Een transfer van Michael is altijd bespreekbaar geweest, maar zijn entourage wil onder de transfersom uit. We ondernemen dan ook de nodige stappen bij de FIFA', stelde de club in een statement.

Maanden later is de rel voorbij: KV Mechelen en Verrips hebben eindelijk een akkoord bereikt, zo meldt de Belgische club. 'De twee partijen zijn er nu in geslaagd om een gemeenschappelijke basis te vinden en hebben het geschil tussen hen definitief en volledig beëindigd. KV Mechelen en Michael Verrips zullen verder niet meer over dit onderwerp communiceren', staat in een statement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.