Slechts twee legendes werden vaker kampioen met Ajax dan Blind

Reacties

Aan de rijke carrière van Daley Blind bij Ajax komt officieel een eind. De club maakte dinsdagmiddag bekend dat het contract van Blind na de jaarwisseling wordt ontbonden, waardoor hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe werkgever. De linksback vertrekt met de nodige eretitels op zak.

Slechts twee legendes werden vaker kampioen met Ajax dan Blind
© Pro Shots

Tussen 2008 en 2014 kwam Blind al uit voor Ajax; na vier jaar bij Manchester United keerde hij terug in de zomer van 2018. In totaal speelde hij 333 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 13 keer scoorde en 21 assists gaf. De routinier werd liefst zeven keer kampioen in Amsterdam. Alleen Sjaak Swart en Johan Cruijff (beide acht) vierden meer landstitels met Ajax, becijferde Opta.

© Pro Shots

Blind won ook tweemaal de TOTO KNVB-Beker en even zo vaak de Johan Cruijff Schaal. Naast die prijzen in teamverband veroverde hij ook individuele eretitels. Zo werd Blind na het seizoen 2012/13 verkozen tot Ajacied van het Jaar en won hij een jaar later de Gouden Schoen in de Eredivisie. Als jonkie werd hij in 2008 bovendien verkozen tot grootste talent uit de opleiding. 

In februari van dit jaar speelde Blind zijn 43ste wedstrijd voor Ajax in de Champions League, waarmee hij Jari Litmanen achter zich liet als de speler met de meeste Champions League-wedstrijden voor Ajax. Dat was de uitwedstrijd tegen Benfica (2-2) in de achtste finale. Drie weken later speelde Blind zijn 44ste wedstrijd in het toernooi en werd Ajax uitgeschakeld.

Op sociale media pakt Ajax dinsdagmiddag uit met foto's en video's van diverse hoogtepunten uit de loopbaan van Blind bij de club. Zo wordt een foto getoond waarop een achtjarige Blind aan de hand van zijn vader het veld op komt, is zijn eerste Eredivisie-doelpunt te zien, zijn hattrick tegen De Graafschap en zijn enige Champions League-doelpunt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De prijzen van Daley Blind in Amsterdam:

Jaar Prijzen
2007/08 Talent van het Jaar
2010/11 Kampioenschap
2011/12 Kampioenschap
2012/13 Kampioenschap, Johan Cruijff Schaal, Ajax Speler van het Jaar
2013/14 Kampioenschap
2013/14 Gouden Schoen
2018/19 Kampioenschap, Johan Cruijff Schaal, TOTO KNVB-Beker
2020/21 Kampioenschap, TOTO KNVB-Beker
2021/22 Kampioenschap
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.