Slecht nieuws voor Kane: Tottenham blokkeert toptransfer

Reacties

Harry Kane heeft van Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy te horen gekregen dat de club niet meewerkt aan een transfer van de sterspeler. Op dit moment is een overstap naar Manchester City onwaarschijnlijk, melden bronnen in Engeland.

Slecht nieuws voor Kane: Tottenham blokkeert toptransfer
© Pro Shots

Engelse kranten pakten in de voorbije weken regelmatig uit met berichten over een aanstaande transfer van Kane naar City. The Guardian schreef vorige maand dat er een bod van minstens 117 miljoen euro was gedaan. The Citizens waren bovendien bereid om spelers in ruil aan te bieden, als extraatje. The Sun deed er deze week nog een schepje bovenop: er was liefst 187 miljoen euro geboden voor de topscorer van Spurs.

Het bericht baarde opzien en vanuit de clubs is tegenover andere journalisten inmiddels gereageerd. Clubwatchers van The Athletic schetsen de situatie en achten een transfer onwaarschijnlijk. Vanuit Tottenham is naar Kane gecommuniceerd dat er op wordt gerekend dat hij ook komend seizoen in Noord-Londen speelt, de club wil simpelweg niet meewerken aan een transfer. De 27-jarige spits heeft nog een contract tot medio 2024. Na de recente speculaties over een vertrek van Kane is Levy meer vastberaden dan ooit tevoren om zijn sterspeler bij de club te houden.

City heeft de jacht op Kane nog niet opgegeven, maar de financiële mogelijkheden in Manchester zijn niet oneindig. Het is erg onwaarschijnlijk dat de Engelse kampioen zo'n 187 miljoen euro op tafel legt voor een speler die later deze maand zijn 28ste verjaardag viert. Zo'n transfer zou voor City een verpulvering van het clubrecord betekenen. De grootste inkomende transfer tot nu toe in de City-historie is die van Kevin De Bruyne, die in 2015 voor 76 miljoen euro overkwam van VfL Wolfsburg.

Bij Tottenham heeft Nuno Espírito Santo als nieuwe manager de opdracht gekregen om Spurs terug naar de Champions League te loodsen. De Londenaren eindigden vorig seizoen teleurstellend als zevende in de Premier League. Bij gesprekken met kandidaten voor de positie van manager is in de voorbije periode vanuit de club telkens gezegd dat de beleidsbepalers er zeker van zijn dat Kane niet verkocht wordt deze zomer.

Voor Tottenham begint het nieuwe Premier League-seizoen op zondag 15 augustus. Uitgerekend City is dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.