Slechte start Groningen verbaast Faber: 'Ze hebben alles veranderd'

Reacties

Ernest Faber kijkt ervan op dat FC Groningen dit seizoen zo slecht presteert. 'Van het elftal waarmee wij de vorige competitie hebben beëindigd, was alleen Juninho Bacuna er aan het begin van dit seizoen niet meer bij', zegt de voorganger van trainer Danny Buijs bij de verbleekte Trots van het Noorden.

Slechte start Groningen verbaast Faber: 'Ze hebben alles veranderd'

Voor de volledigheid: ook de wisselspelers Kasper Larsen, Yoëll van Nieff en de verguisde Lars Veldwijk waren van de loonlijst geschrapt. Mateo Cassierra werd binnengehengeld als de spits die voor de doelpunten moet zorgen en later werd de selectie ook nog versterkt met Jeffrey Chabot en Tim Handwerker. Daartegenover stond het vertrek van Tom van Weert en Jesper Drost vlak voor het sluiten van de transfermarkt. Zij zagen geen perspectief meer en forceerden een breuk.

'De jonge jongens die wij een kans hebben gegeven, hebben het goed gedaan. Onder grote druk, hè', kijkt Faber terug in gesprek met VI. 'Ik had verwacht dat ze bij FC Groningen op dezelfde voet verder zouden gaan en dat wij de basis hadden gelegd voor een mooie toekomst voor de club in de komende jaren. Ik sta er nu wat verder vanaf, maar wat ik hoor en lees en zie is dat alles inmiddels weer is veranderd. En van de jeugdspelers die wij hebben laten debuteren, spelen sommigen ook al niet meer of bijna niet meer in het eerste elftal. Dat vind ik heel jammer. Bij jonge spelers moet je een bepaalde foutmarge incalculeren, maar de jeugd is de kraamkamer van FC Groningen, de levensader van de club.'

Zondag speelde FC Groningen in eigen huis gelijk tegen FC Utrecht.

FC Groningen voetbalde in de laatste tien wedstrijden van het afgelopen seizoen veertien punten bij elkaar. Het verloor alleen in Alkmaar van AZ (met 3-2, het winnende doelpunt viel diep in de blessuretijd) en na een enerverende wedstrijd in eigen huis met 1-2 van Ajax. Was er een stand opgemaakt over die reeks wedstrijden, dan had de club daarop de zevende plaats ingenomen. 'Wij hebben na de winterstop bewust gekozen voor de jeugd en voor een realistische speelwijze: vanuit een gesloten defensie om van daaruit hoog druk te kunnen zetten', vertelt Faber, inmiddels werkzaam bij PSV als hoofd jeugdopleiding. 'Zeker aan het eind van het seizoen hadden wij het aardig voor elkaar.'

Lees op VI PRO het hele verhaal over de onrust bij FC Groningen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.