Slecht nieuws voor Ünal: Villarreal haalt Ligue 1-revelatie

Reacties

Villarreal heeft spits Karl Toko Ekambi overgenomen van Angers, voor een bedrag van naar verluidt 20 miljoen euro. Dat is een flinke tegenvaller voor Enes Ünal.

Slecht nieuws voor Ünal: Villarreal haalt Ligue 1-revelatie

Toko Ekambi ontpopte zich afgelopen seizoen tot een revelatie in de Franse competitie, bij nummer veertien Angers. Met zeventien goals schaarde de 25-jarige Kameroener zich tussen grote namen als Mario Balotelli en Radamel Falcao op de topscorerslijst. Hij was trefzeker tegen Olympique Lyon en Paris Saint-Germain.

De spits wordt op de clubsite omschreven als een 'luxeversterking' voor Villarreal, dat een contract van vijf seizoenen met Toko Ekambi heeft afgesloten. De Afrikaan wordt als derde centrumspits van de concurrentie een zware concurrent voor Ünal.

In de tweede seizoenshelft van afgelopen jaargang streed Ünal met Carlos Bacca om een basisplaats. De voormalig spits van NAC Breda en FC Twente vertrok vorige zomer van Manchester City naar Villarreal, dat hem gelijk verhuurde aan Levante. De 21-jarige Turkse belofte werd in de winterstop teruggeroepen en kwam vervolgens tot acht basisplaatsen en negen invalbeurten voor The Yellow Submarine.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.