Slecht nieuws voor Feyenoord: Geertruida valt geblesseerd uit

Reacties

Lutsharel Geertruida heeft zijn debuut voor Oranje vroegtijdig moeten beëindigen. De 22-jarige verdediger moest de strijd enkele minuten voor tijd staken met een blessure.

Slecht nieuws voor Feyenoord: Geertruida valt geblesseerd uit
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

Bondscoach Ronald Koeman gooide Geertruida als debutant voor de leeuwen in de kraker tegen Frankrijk. Oranje speelde in Parijs echter een verloren wedstrijd en keek na 21 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Toch kreeg Geertruida in de rust complimenten van NOS-analyticus Rafael van der Vaart.

Koeman haalde meerdere spelers naar de kant bij Oranje, maar Geertruida mocht blijven staan. Tot hij er in de 87ste minuut ineens bij ging zitten. De rechtsback annex centrumverdediger verliet het veld vervolgens strompelend en leek daarbij naar zijn hamstring te grijpen. Tyrell Malacia was zijn vervanger. Het is de vraag of Geertruida de interland tegen Gibraltar van maandagavond gaat halen. Koeman vertelde na afloop al aan de NOS dat 'het er niet goed uit zag' voor Geertruida.

Ook voor Feyenoord betekent zijn ogenschijnlijke blessure slecht nieuws. De Rotterdammers spelen komende week een lastige uitwedstrijd in de Eredivisie tegen stadgenoot Sparta. Enkele dagen later wacht De Klassieker tegen Ajax in het bekertoernooi. In april staat ook het Europa League-tweeluik met AS Roma op het programma.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.