Slavia Praag waarschuwt Feyenoord: 'Zullen honderd procent beter zijn'

Reacties

Slavia Praag-trainer Jindrich Trpisovsky heeft hoge verwachtingen van de Conference League-wedstrijd van donderdagavond tegen Feyenoord. Hij verwacht dat de Rotterdammers in een sfeervol decor meer op de counter zullen gaan loeren.

Slavia Praag waarschuwt Feyenoord: 'Zullen honderd procent beter zijn'
© Pro Shots
Slavia Praag
Slavia Praag
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

De Tsjechen gingen op 30 september met 2-1 onderuit in De Kuip. Trpisovsky baalde met name van dat resultaat omdat hij weet dat zijn elftal veel beter kan. Hij vond zijn team, dat in eigen land koploper is en in vijftien duels al 42 keer scoorde, met name aanvallend te zwak. 'Ik denk dat onze prestatie morgenavond honderd procent beter zal zijn', zei de Tsjechische coach woensdag bij zijn vooruitblik. 'We zullen ons eigen spel spelen en Feyenoord onze wil opleggen.'

Trpisovsky analyseerde de ploeg van Arne Slot opnieuw voor de return in de groepsfase van de Europa League. 'Het viel me op dat Feyenoord in uitwedstrijden wat anders speelt. Ze willen ruimte laten zodat ze zelf kunnen counteren, ze spelen dan achterin compacter. De cijfers over de langere termijn onderstrepen dat morgen twee offensieve teams tegenover elkaar staan, maar we zullen op moeten letten voor counters', aldus de 45-jarige trainer.

Slavia Praag staat na vier duels tweede in Groep E, met een achterstand van vier punten op koploper Feyenoord. Waar de Rotterdammers genoeg hebben aan een punt om groepswinnaar te worden, moet de thuisploeg met een zege een grote stap zetten naar overwintering in Europa. Trpisovsky: 'Het is een grote wedstrijd. We weten dat we sterk zijn in eigen huis en ons van onze beste kant laten zien na wat er gebeurd is in Rotterdam is een extra motivatie. Het wordt een mooie wedstrijd met veel publiek. We maken ons zorgen over het eventueel weer moeten spelen zonder publiek, daarom kijken we extra uit naar deze wedstrijd.'

Feyenoord-coach Arne Slot blikt woensdag vroeg in de avond vooruit op het duel dat donderdagavond wordt gespeeld. De Rotterdammers missen Justin Bijlow in Praag, de doelman is positief getest op het coronavirus.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
4
2
0
11-6
+5
14
2
Slavia Praag
6
2
2
2
8-7
+1
8
3
Union Berlin
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Maccabi Haifa
6
1
1
4
2-7
-5
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.