Slavia Praag grijpt de macht in de groep van Feyenoord

Slavia Praag is het Conference League-avontuur begonnen met een overwinning op Union Berlin. Dat betekent dat de Tsjechen over twee weken als koploper van Groep E naar De Kuip afreizen.

© Imago
Slavia Praag
3 - 1
Union Berlin

Feyenoord kwam vanwege een feestdag in Israël al op dinsdag in actie tegen Maccabi Haifa en bleef toen steken op een doelpuntloos gelijkspel. De spelers van de Rotterdammers konden twee dagen later gestrekt op de bank, om op de televisie de verrichtingen van de twee andere poulegenoten te volgen. Zij zagen Union Berlin zonder Nederlanders beginnen: Sheraldo Becker zat op de bank en Rick van Drongelen is niet ingeschreven voor de Conference League.

Voor Union Berlin, dat voor het eerst een Europese groepsfase meemaakt, werd het een teleurstellende avond in Tsjechië. Alexander Bah schoot Slavia Praag met een volley uit een afgeslagen hoekschop op voorsprong ('18) en Union-verdediger Paul Jaeckel ontving al in de veertigste minuut zijn tweede gele kaart. Union Berlin weigerde hierna echter om de handdoek in de ring te gooien.

Na een uur kwamen er vier nieuwe spelers binnen de lijnen bij Union Berlin, onder wie Becker. Hij kende een fijne invalbeurt, want tien minuten na zijn entree leverde de aanvaller de assist op de 1-1 van Kevin Behrens (ook een invaller). Voldoende voor een bevredigend resultaat was het niet: Jan Kuchta werkte na een mislukt schot van een ploeggenoot de 2-1 binnen en een keepersfout van Ales Mandous resulteerde in de 3-1 van Ivan Schranz.

De overwinning betekent dat Slavia Praag na de eerste speelronde bovenaan staat in Groep E. De Tsjechen gaan over twee weken proberen om die koppositie te verdedigen, wanneer zij op bezoek moeten bij Feyenoord. Union Berlin speelt dan thuis tegen Maccabi Haifa.