Slavia laat Chelsea nog zweten, Arsenal zet Napoli opnieuw opzij

Reacties

Chelsea en Arsenal zijn donderdag doorgedrongen tot de halve finales in het Europa League-toernooi. Chelsea rekende thuis af met Slavia Praag, dat nog flink van zich afbeet, terwijl Arsenal ook in Italië van Napoli won. 

Slavia laat Chelsea nog zweten, Arsenal zet Napoli opnieuw opzij
Chelsea
Chelsea
4 - 3
Slavia Praag
Slavia Praag

Een week geleden pakte Chelsea pas vlak voor tijd een overwinning in Praag, maar de return verliep een stuk vlotter voor de Engelsen. Vijf minuten waren er gespeeld toen Pedro de combinatie aanging met Mateo Kovacic en Olivier Giroud. Daarna stiftte hij de bal zelf fraai binnen (1-0). Amper bekomen van de schrik kregen de Tsjechen vijf minuten later ook een tweede doelpunt tegen.

Ditmaal tikte Pedro de bal van dichtbij op de paal, waarna die via het hoofd van Simon Deli toch nog over de lijn ging (2-0). Feitelijk was het tweeluik daarmee zo goed als voorbij, maar Chelsea ging onverdroten verder. Giroud schoof op aangeven van Pedro het derde doelpunt van de avond binnen en tilde zijn totaal in de Europa League dit seizoen daarmee naar tien goals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Even deed Slavia Praag daarna wat terug, toen Tomas Soucek vrijstaand raak kopte uit een hoekschop (3-1), maar onmiddellijk antwoordde Chelsea weer via Pedro. De aanvaller maakte zijn tweede van de avond nadat een schot van Giroud afketste en voor zijn voeten kwam. Hij maakte zo Chelseas honderdste doelpunt dit seizoen.

Na rust deed Slavia in korte tijd plotseling twee keer van zich spreken en werd het ongemeen spannend. Petr Sevcik joeg de bal eerst van net buiten de zestien meter in de korte hoek (4-2) en sloeg drieënhalve minuut later nog eens toe. Weer schoot hij van buiten de zestien en nu vond hij prachtig de kruising achter Kepa Arrizabalaga (4-3).

Na de Tsjechische storm wist Chelsea verdere schade te voorkomen. Manager Maurizio Sarri bracht Jorginho binnen de lijnen voor Ross Barkley om het evenwicht te herstellen, maar Sevcik kwam toch in de buurt van een derde treffer. Mick van Buren bleef ongebruikt op de bank. Hij zag hoe zijn trainer Miroslav Stoch in liet vallen tegen zijn oude club, maar ook met de ex-speler van FC Twente lukte het Slavia niet door te drukken richting 4-4.

Op 2 en 9 mei mag Chelsea tegen Eintracht Frankfurt strijden om een plek in de finale. Zes seizoenen geleden stonden The Blues voor het laatst in de halve eindstrijd van het Europa League-toernooi. In dat seizoen ging de ploeg uiteindelijk door naar de finale, om die vervolgens ook nog te winnen.

Napoli
Napoli
0 - 1
Arsenal
Arsenal

Het weerzien tussen Napoli en Arsenal was voor de thuisclub een laatste strohalm om iets van het seizoen te maken. De titel in eigen land gaat eerdaags immers naar Juventus en in de strijd om de Coppa Italia verliet de club het toneel al in de kwartfinales.

Voor eigen publiek moest Napoli een in Londen opgelopen 2-0 achterstand goedmaken. De eerste mogelijkheid daartoe diende zich na ruim een kwartier aan, maar daarbij stuitte José Callejón op doelman Petr Cech. Bij de volgende twee aanvallen was Arek Milik het eindstation. De Pool zag echter eerst een treffer geannuleerd worden vanwege buitenspel en kopte een paar minuten later meters naast.

Arsenal sprong efficiënter om met zijn kansen. Nadat Aaron Ramsey geblesseerd had plaatsgemaakt voor Henrikh Mkhitaryan mocht Alexandre Lacazette van grote afstand aanleggen voor een vrije schop. De spits joeg die prachtig binnen en bracht Arsenal zo over twee duels bezien in een nog gunstiger uitgangspositie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Napoli slaagde er niet in de kansloze exercitie nog enige kleur te geven. Ook de entree van Dries Mertens bij de start van de tweede helft - en later nog die van Amin Younes - veranderden daar niets aan. Sterker nog: de beste mogelijkheden bleven voorbehouden aan de Engelsen. Pierre-Emerick Aubameyang liet een opgelegde kans op 2-0 liggen en stuitte bij een tweede mogelijkheid op keeper Alex Meret.

In de halve eindstrijd komt Arsenal oog in oog te staan met Valencia. Los Che rekenden over twee duels bezien af met Villarreal. Voor Gabriel Paulista, Francis Coquelin (Valencia) en voor Shkodran Mustafi en manager Unai Emery (Arsenal) worden de halve finale-wedstrijden extra bijzonder, omdat het een weerzien is met hun oude club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.