Costa wil niks meer zien van Conte, Neymar eert Hawking vanuit rolstoel

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Costa wil niks meer zien van Conte, Neymar eert Hawking vanuit rolstoel

• De ruzie tussen Diego Costa en Antonio Conte heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Op Instagram kraste de huidige Atlético Madrid-spits de naam van zijn oude manager door op het moment dat de opstelling van Chelsea tegen Barcelona bekend werd gemaakt.

De opvallende afbeelding van Diego Costa op zijn Instagram-stories.
De opvallende afbeelding van Diego Costa op zijn Instagram-stories.

'Je moet een positieve instelling hebben en het beste halen uit de situatie waarin je je bevindt.'
• Ook de momenteel aan zijn enkel geblesseerde wereldster Neymar staat stil bij het overlijden van Stephen Hawking. De wereldberoemde natuurkundige overleed woensdagochtend op 76-jarige leeftijd. Hawking bracht het grootste deel van zijn leven door in een rolstoel vanwege de ziekte ALS.

• Henk Fraser hoopt voor de in genade aangenomen Alexander Büttner dat hij het nu kan volhouden. 'Hij moet nog een tijd mee.' Tegenover FOX Sports vertelt de trainer van Vitesse over de linksback, die deze week terugkeerde in de selectie nadat hij begin januari onprofessioneel gedrag had vertoond. 'Volhouden is vaak het moeilijkst. Dat is het enige bij hem. Het is een uitstekende speler en een waanzinnige jongen.' Fraser geeft aan dat hij de afgelopen maanden niet bezig is geweest met de weggestuurde verdediger, maar dat hij op eigen kracht is teruggekeerd, met hulp van de conditietrainers van de club.

Fraser laat weten dat er enige tijd afstand is geweest tussen hem en zijn pupil. 'Ik denk dat ik hem niet help als ik hem naar de mond praat en alleen maar zeg: Komt goed jongen. Dat werkt niet. Maar het is nooit persoonlijk. Uiteindelijk is het gewoon eerlijk, dat probeer ik wel te zijn.' Het advies van de coach voor zijn linksback om zijn basisplaats terug te krijgen luidt: 'Trainen en voetballen naar zijn kwaliteiten. Die staan buiten kijf. We zijn nog steeds wisselvallig, hij kan een bijdrage hebben in balbezit.'

'Je hoopt dat dit soort mannen kwaad op je wordt. Kwaad en rancune kunnen een goede drijfveer zijn. Hij is me gaan negeren, maar dat begrijp ik wel. Zou ik ook doen.' Een deze week opgelopen enkelblessure kan nog roet in het eten gooien voor komend weekend, maar de trainer hoopt dat Büttner het gaat halen. 'De jongens vinden het ook gezellig als hij er bij is.'

• Sky Sports heeft analyticus Jamie Carragher voor de rest van het seizoen geschorst. Aanleiding is het spuugincident van afgelopen zaterdag. Carragher, die zijn gehele carrière voor Liverpool speelde en in totaal liefst 719 officiële duels voor The Reds speelde, was analyticus van dienst bij het duel tussen Manchester United en Liverpool (2-1).

Na afloop werd hij door een Manchester United-supporter in de auto uitgedaagd. De man riep '2-1, 2-1!' naar Carragher, die in een moment van verstandsverbijstering zijn raam naar beneden deed en richting de man spuugde. Ook de veertienjarige dochter van de United-supporter werd daarbij geraakt. Bekijk hier de beelden.

Het incident hield de gemoederen in Engeland de laatste dagen erg bezig. Carragher gaf aan meermaals zijn excuses te hebben aangeboden aan de familie en kreeg onder meer steun van collega-analyticus Gary Neville. Sky heeft nu besloten om Carragher voor de rest van het seizoen te schorsen. Het lijkt erop dat hij wel zijn baan behoudt.

'Trainers hebben verschillende opvattingen over het opleiden van talenten. Er is niet één filosofie die goed of slecht is, het is gewoon anders. Dat moet je respecteren. Mourinho haalde Alexis Sánchez in januari en dat is natuurlijk niet goed voor de ontwikkeling van Rashford, hoe je het ook bekijkt. Want hij gaat minder spelen. Frank heeft heel veel respect voor José Mourinho, maar gaf alleen aan dat Rashford bij bijvoorbeeld Ajax meer fouten mag maken dan bij United. Meer niet.'
• Ronald de Boer heeft het tegenover Sky Sports opgenomen voor zijn broer Frank, die in de clinch ligt met José Mourinho. Volgens Ronald is er het echter slechts een storm in een glas water en heeft Mourinho de woorden van Frank verkeerd opgevat. De Portugees noemde Frank in een reactie al 'de slechtste manager uit de historie van de Premier League'.

• Het leven van een ballenjongen gaat niet over rozen. Dat bleek ook weer voor deze AS Roma-ballenjongen, die dinsdagavond tijdens de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (1-0) in de Champions  League een duwtje kreeg en over de boarding vloog.

'Toen ik arriveerde bij Sevilla, grapte ik al met mijn vriend Eusebio Di Francesco (AS Roma-trainer, red.) dat ik hem graag weer zou zien in de finale van de Champions League. Dat gunnen we elkaar.'
• Ondanks de pijnlijke val voor de ballenjongen, was het toch feest in Rome. AS Roma plaatste zich voor de kwartfinale van de Champions League en zag Sevilla dat ten koste van Manchester United ook doen. Sevilla-manager Vincenzo Montella hoopt zijn oude club aan het eind van dit seizoen weer tegen te komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.