Situatie voor Bosz en Dortmund alarmerend na zielloze vertoning

Reacties

De situatie voor Peter Bosz en Borussia Dortmund is zaterdag nóg alarmerender geworden. In het Signal Iduna Park was Werder Bremen na een zielloze vertoning van BVB verdiend te sterk: 1-2. 

Situatie voor Bosz en Dortmund alarmerend na zielloze vertoning

Het was een eerste helft om snel te vergeten voor Bosz en zijn mannen. Borussia Dortmund oogde onzeker en was in eigen huis allerminst beter dan Werder Bremen. De uitploeg hoefde geen één schot op doel te incasseren en kwam na een klein halfuur op voorsprong. Maximilian Eggestein werd aan de rechterkant bediend door Max Kruse, kwam naar binnen en schoot verwoestend raak in de verre hoek: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Onder een striemend fluitconcert verliet Dortmund het veld na het rustsignaal, om na de thee in eerste instantie een stuk beter voor de dag te komen. Bosz wisselde dubbel, bracht Nuri Sahin en André Schürrle en dat had profijt. Direct na rust was Shinji Kagawa immers dicht bij de gelijkmaker, maar Werder-goalie Jiri Pavlenka kon reddend optreden.

Na een klein uur was het alsnog raak voor Dortmund. De bal werd ingebracht en met ietwat geluk eindigde de bal door toedoen van Pierre Emerick-Aubameyang en Philipp Bargfrede over de doellijn. Bij de kans hinderde de BVB-spits de keeper van Werder, maar gefloten werd er niet: 1-1. Bosz en consorten leken vertrouwen te tanken, maar dik vijf minuten later moest Dortmund de volgende dreun alweer verwerken.

De rug van Aubameyang
Werder Bremen miste allereerst twee grote kansen via onder anderen Kruse, alvorens uit een standaardsituatie Theodor Gebre Selassie raak kopte: 1-2. Roman Bürki, veelal bekritiseerd, zag er niet goed uit bij de goal. Dortmund ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en twintig minuten voor tijd had Kagawa daar dé mogelijkheid voor. De Japanner kon vogelvrij intikken na een voorzet, maar Aubameyang lag in de weg en via de rug van de Gabonees ging de bal over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bosz besloot jongeling Alexander Isak (18) in te brengen voor een ultiem offensief, maar dat kwam er nauwelijks. Door de nieuwe nederlaag maakt Dortmund een diepere val op de Bundesliga-ranglijst. BVB staat in de middenmoot, al zijn de verschillen bovenin klein. Het gat met de plaatsen die rechtgeven op Europees voetbal bedraagt (vooralsnog) twee punten. Dortmund gaat dinsdagavond op bezoek bij Mainz.

De stand in de Bundesliga na de nieuwe nederlaag van Dortmund.
De stand in de Bundesliga na de nieuwe nederlaag van Dortmund.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.