Situatie Dest triggert Koeman: 'Niet terecht dat pijlen op Van de Looi gericht worden'

Reacties

Tijdens de persconferentie van bondscoach Ronald Koeman ging het ook over spelers die er niet bij zijn: Mohamed Ihattaren en Sergiño Dest.

Situatie Dest triggert Koeman: 'Niet terecht dat pijlen op Van de Looi gericht worden'
© Pro Shots

Oranje treft zaterdag Noord-Ierland en dinsdag Estland. Ihattaren, die uiteindelijk een interlandloopbaan bij Nederland boven een toekomst bij Marokko verkoos, behoort niet tot de selectie. Koeman legde uit waarom. 'Dat is in overleg gegaan. Mo gaf aan wat hij al eerder zei: hij is beschikbaar vanaf de volgende periode, dan is het aan mij of ik hem selecteer. Automatisch gebeurt dat natuurlijk niet. Spelers verdienen bij hun clubs een plekkie of niet. Dat geldt ook voor hem.'

In tegenstelling tot Ihattaren koos Dest niet voor een toekomst als international van Nederland. Hij maakte de beslissing voor Amerika uit te blijven komen. Of Koeman daarin teleurgesteld was? 'Nee, dat ben ik niet', zo stelde de Oranje-keuzeheer zonder dat verder uit te leggen.

Wel ging Koeman in op zinspelingen op het te laat opmerken van Dest door de KNVB. Koeman beschermde daarin Erwin van de Looi, de coach van Jong Oranje die Dest vaak aan het werk zag. Uiteindelijk kwam de huidige rechtsback van Ajax evenwel pas in beeld nadat Ajax-trainer Erik ten Hag aan de bel getrokken had.

Koeman: 'Maar mijn info is ook dat Dest anderhalf jaar geleden rechtsbuiten speelde in Ajax A1 en ook bij die club is hij lang geen zekerheid geweest. Zijn ontwikkeling is tot veler verrassing geweest. Ik vind het niet terecht dat de pijlen op Van de Looi gericht worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Meer M. Ihattaren
Meer over M. Ihattaren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.