Sinisterra pakt op opmerkelijke wijze eerste rode kaart in carrière

Luis Sinisterra heeft zondag een opmerkelijke rode kaart gekregen in de wedstrijd tussen Leeds United en Aston Villa. De 23-jarige aanvaller verhinderde het nemen van een vrije trap door Aston Villa, waardoor hij zijn tweede gele prent kreeg. Het was voor Sinisterra de allereerste rode kaart in zijn carrière.

Leeds United
0 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Sinisterra had in de 26ste minuut al een gele kaart gekregen voor een tik van achteren op het been van John McGinn. Twee minuten na de pauze duwde hij Jacob Ramsey omver, al kwam dat de Colombiaan niet op een tweede gele kaart te staan. Pas toen hij in de weg stond voor de vrije trap van Aston Villa, werd hij weggestuurd. Het stond op dat moment 0-0 en dat bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Door zijn been uit te steken onderschepte Sinisterra de vrije trap van Douglas Luiz, waarna arbiter Stuart Attwell een tweede gele kaart gaf. De voormalig Feyenoord-ster was de afgelopen weken juist in goede vorm: hij scoorde in de laatste twee competitieduels van Leeds en was vervolgens ook driemaal trefzeker in twee interlands met Colombia.