Simons roept ploeggenoten op om in de spiegel te kijken

Reacties

Oranje kende geen fijne avond in Frankrijk. De vice-wereldkampioen walste over de ploeg van Ronald Koeman heen: 4-0. Basisdebutant Xavi Simons stond na afloop voor de camera.

Simons roept ploeggenoten op om in de spiegel te kijken
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

Zijn gezichtsuitdrukking gaf al teleurstelling weg. 'Natuurlijk had ik een mooie avond verwacht tijdens mijn eerste basisplek, maar nu moeten we door naar de volgende wedstrijd', begon de PSV'er bondig. Waar ging het mis?

'We wisten wel dat Frankrijk sterk was, dat ze loerden op fouten van ons.. Ze zijn snel en maken de kansen snel af, dat wisten we en dat hadden we echt beter moeten doen. Die 1-0 viel best wel snel, de tweede is een domper. Dan moet je doorgaan tot het einde, zo hoort dat eigenlijk', aldus Simons tegenover de NOS in de stad waar hij opgroeide als voetballer.

'Er zijn geen excuses. Iedereen heeft denk ik het niveau van het Nederlands elftal, maar het moet beter. Iedereen moet in de spiegel kijken, en morgen zullen we het met de trainer bespreken. Maandag moet het beter', doelde Simons op de wedstrijd tegen Gibraltar, maandag in Rotterdam.

Er werd nog gevraagd of er écht geen excuses waren, bijvoorbeeld het uitvallen van een vijftal spelers met buikgriep. 'Natuurlijk is het teleurstellend dat er jongens ziek worden, maar je moet door. Je komt tegen een goede tegenstander, die de WK-finale heeft gespeeld. Maar ook dat vind ik geen excuus', herhaalde de aanvaller zijn zienswijze.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.