Simons gaat in op keuze voor PSV en gesprekken met Van Nistelrooij

Reacties

Xavi Simons heeft op de clubsite van PSV tekst en uitleg gegeven over zijn aanstaande entree in de Eredivisie. De ex-(jeugd)speler van Barcelona en Paris Saint-Germain kreeg naar eigen zeggen 'een ontzettend goed gevoel' door ontmoetingen met de leiding van PSV.

Simons gaat in op keuze voor PSV en gesprekken met Van Nistelrooij

PSV maakte de komst van Simons, die een contract heeft ondertekend tot medio 2027, dinsdagavond bekend. De jeugdinternational maakt transfervrij de overstap van PSG. 'Ik ben echt heel blij met de stap naar PSV. Ikzelf en iedereen om me heen is overtuigd van deze keuze', zei Simons op de clubsite van de Eindhovenaren.

'Natuurlijk is PSV een grote club. De ambitie die de leiding uitsprak heeft me nog enthousiaster gemaakt. Ik heb in een vroeg stadium met de trainer gesproken en hij heeft me veel verteld over het project dat de club gestart is. Ik weet hoe hij wil gaan spelen en hoe hij mijn rol daarin ziet', verklaart de aanvallende middenvelder.

‘Ik ben een jongen met veel persoonlijkheid: mijn sterke kanten zijn dribbelen en schieten. Er zijn bij PSV al veel goede jonge spelers geweest. Hoe zij over de club praten vind ik mooi. Ik heb ook met Wijnaldum (voormalig ploeggenoot bij PSG, red.) gesproken. Hij zei dat PSV een goede en grote club is om jezelf te ontwikkelen.'

Beste keuze
Simons heeft bij PSV meer perspectief op een basisplaats dan in Parijs. 'PSG is echt een grote club, met de beste spelers van de wereld. Ik heb veel van hen geleerd, maar nu kies ik voor mijn eigen ontwikkeling. Ik wil mezelf bewijzen, voetballen en weer genieten. Op huurbasis vertrekken was voor mij niet het ideale scenario. Dit is de beste keuze voor de lange termijn.’

'Ik kijk het meest uit naar wekelijks in volle stadions spelen. Ik ben nu op een punt in m’n carrière dat ik minuten moet gaan maken. Dat kan hier. Ik ben er klaar voor en wil mezelf bewijzen', aldus Simons. De zoon van voormalig profvoetballer Regillio Simons speelde elf officiële duels in de hoofdmacht van PSG.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.