Simeone prijst Diego Costa: 'Hij is een beest'

Diego Simeone heeft Diego Costa de hemel in geprezen na de 2-0 thuiszege op Sporting Lissabon in de kwartfinale van de Europa League. De trainer van Atlético Madrid is erg blij met de spits.

'Dit was zijn beste wedstrijd sinds zijn terugkeer', reageerde Simeone na de heenwedstrijd in Wanda Metropolitano. 'Hij is een beest. Hij blijft maar rennen, speelt een belangrijke rol bij de doelpunten, werkt keihard en blijft de hele wedstrijd gedisciplineerd spelen.'

Diego Costa verzorgde de assist bij de 1-0 van Koke, die al na 22 seconden in het net lag. Vijf minuten voor rust bepaalde Antoine Griezmann de eindstand op 2-0. Daardoor heeft Atlético een uitstekende uitgangspositie, maar Simeone wil nog niet vooruitlopen op een eventuele halve finale.

'We leven van dag tot dag', aldus Simeone. 'We richten ons nu volledig op de uitwedstrijd tegen Real Madrid van zondag. We willen de tweede plaats in de Primera División behouden en het gat met koploper Barcelona verkleinen. Pas daarna richten we ons op de return tegen Sporting.'

Atletico Madrid heeft in de competitie negen punten achterstand op Barcelona, terwijl de voorsprong op Real Madrid vier punten bedraagt. Er staan nog acht speelrondes op het programma in de Primera División.

Samenvatting: Atlético Madrid maatje te groot voor Dost en Sporting