Simeone kijkt al uit naar meer supersolo's van sensatie João Félix

Reacties

De kop is eraf voor João Félix, sinds deze zomer de tiener van 126 miljoen euro. De aanvaller van Atlético Madrid maakte zondagavond zijn debuut in La Liga en kreeg de handen op elkaar met een weergaloze solo.

Simeone kijkt al uit naar meer supersolo's van sensatie João Félix

Atlético ging deze transferzomer tot het uiterste voor de komst van Félix, die is binnengehaald als de opvolger van de naar Barcelona vertrokken Antoine Griezmann. De Portugees is met zijn enorme transfersom de duurste tiener aller tijden en dat brengt druk met zich mee. 'Het maakt niet uit hoe oud hij is, hij kan zijn verantwoordelijkheden niet ontlopen', zei José Mourinho in aanloop naar de eerste speelronde in Spanje al.

Félix kreeg een basisplaats tegen Getafe en had het lastig. De tienersensatie werd scherp in de gaten gehouden, maar vond tien minuten in de tweede helft toch de ruimte voor een geweldige dribbel. Félix begon op eigen helft, speelde een tegenstander door de benen en werd pas in het vijandelijke strafschopgebied afgestopt. Dat gebeurde onreglementair en dus kreeg Atlético een penalty, die werd gemist door Álvaro Morata.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tien minuten na de actie van de wedstrijd zat Atlético - Getafe erop voor Félix, die geblesseerd uitviel. Diego Simeone hoopt dat zijn topaankoop dit seizoen nog veel meer van dit soort momenten van klasse kan laten zien. 'De eerste competitiewedstrijd is altijd lastig', zei de coach. 'We stonden tegenover een team dat verdedigend zeer goed stond opgesteld. João werd geen moment met rust gelaten.'

'Ze gaven hem in de eerste helft geen ruimte, zodat hij niet in de wedstrijd kon komen', vervolgde Simeone over Félix. 'Maar in de tweede helft bewees hij toch zijn klasse, met een individuele actie. Hopelijk kunnen dit soort situaties vaker voorkomen, ik kijk er in ieder geval al naar uit. Maar het is duidelijk dat João zich nog moet verbeteren. Daar helpen wij hem graag bij.'

Bekijk hier al onze video's
Meer João Félix
Meer over João Félix
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.