'Simeone hekelt gebrek aan ritme en is niet overtuigd van Memphis'

Reacties

Memphis Depay heeft bij Atlético Madrid nog geen indruk kunnen maken. Trainer Diego Simeone is nog allesbehalve overtuigd van de kwaliteiten van de Oranje-spits. De Argentijn zou de aanvaller nog lang niet klaar vinden voor een basisplaats.

'Simeone hekelt gebrek aan ritme en is niet overtuigd van Memphis'

Afgelopen weekend kreeg Memphis vijf minuten speeltijd van Simeone. Volgens het Spaanse AS was het aanvankelijk niet eens de bedoeling om de van Barcelona overgenomen spits van de bank te halen, maar een late gelijkmaker van Getafe dwong de oefenmeester ertoe. Omdat het zijn enige aanwezige aanvallende impuls op de bank was, bracht Simeone Memphis alsnog.

Tot nu toe verzamelde Memphis slechts 66 speelminuten in de hoofdstad. Nog geen enkele keer mocht hij vanaf de aftrap beginnen. Volgens Simeone is het gebrek aan ritme een van de redenen voor het gebrek aan speeltijd. De aanvaller zou, volgens het Spaanse medium, nog niet klaar zijn voor de basiself van Atlético.

Een van de oorzaken is de wijze waarop Memphis binnen is gekomen. In aanloop naar het WK raakte de spits geblesseerd, terwijl hij tot dan toe slechts 204 minuten speeltijd in Catalonië had gerkegen. Ter vergelijking: op het WK kwam Memphis al tot meer minuten (298). De fysieke gesteldheid zorgt voor hoofdpijn bij Simeone, die een aanvaller goed kan gebruiken.

Behalve Memphis heeft Atlético ook Álvaro Morata, Antoine Griezmann en Ángel Correa binnen de gelederen. Omdat Simeone ze het liefst alle drie opstelt, zocht hij naar een extra alternatief. Dat was Memphis, maar voorlopig is die keuze geen succesnummer.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.