Simeone begrijpt niets van shortlist: 'Griezmann was duidelijk de beste'

Reacties

De shortlist voor de Best FIFA Men's Player award heeft in Spanje behoorlijk wat stof doen opwaaien. Bij Barcelona begrijpt men niet waarom Lionel Messi niet genomineerd is en bij Atlético Madrid kan men er met de pet niet bij dat Antoine Griezmann over het hoofd is gezien.

Simeone begrijpt niets van shortlist: 'Griezmann was duidelijk de beste'

De prijs voor Best FIFA Men's Player gaat dit jaar naar Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus/Portugal), Luka Modric (Real Madrid/Kroatië) of Mohamed Salah (Liverpool/Egypte). Na het winnen van twee hoofdprijzen met Atlético (de Europa League en de Europese Super Cup) én de wereldtitel met Frankrijk had Griezmann juist een goed gevoel gehad over zijn kansen. De aanvaller kan de individuele prijs van de wereldvoetbalbond FIFA voor dit jaar echter vergeten.

Griezmann noemde het eerder zelf al "vreemd" dat hij niet was genomineerd en daar is Diego Simeone, de coach van de aanvaller bij Atlético, het helemaal mee eens. 'Hij heeft geen uitleg gekregen', zegt de oefenmeester in gesprek met El Partidazo. 'Hij is een wereldkampioen, de winnaar van de Super Cup, de winnaar van de Europa League, de vice-kampioen van Spanje, de beste speler uit de WK-finale… ik vind het onbegrijpelijk.'

'In het afgelopen jaar was Antoine de beste speler van de wereld', meent Simeone. 'We onderschatten onszelf niet door te zeggen dat dit enkel komt omdat hij bij Atlético speelt; ik denk dat het gewoon een gebrek aan inspiratie is geweest bij de mensen die mochten kiezen. Natuurlijk vinden we dit wel een beetje vervelend, het is gewoon teleurstellend. Maar het is duidelijk dat Antoine in het afgelopen seizoen de allerbeste was.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.