Siem de Jong toont kwaliteit met doelpunt van 'wereldklasse'

Reacties

Sydney FC heeft zondag mede dankzij Siem de Jong de draad in de A-League weer opgepakt. De van Ajax gehuurde aanvallende middenvelder zorgde met een fraaie vrije trap voor de openingstreffer in het thuisduel met Adelaide United.

Siem de Jong toont kwaliteit met doelpunt van 'wereldklasse'
Sydney
Sydney
2 - 1
Adelaide United
Adelaide United

De Jong kon vier dagen geleden niet voorkomen dat Sydney na vier zeges op rij verloor op bezoek bij koploper Perth Glory (3-1). Tegen Adelaide United pakten The Sky Blues de draad weer op. Daarbij had de 29-jarige Nederlander een belangrijke rol. In de dertiende minuut krulde De Jong, die in Australië doorgaans vanaf de flanken speelt, een vrije trap prachtig in de kruising.

Zie hieronder de vrije trap van De Jong, door Sydney FC een openingsdoelpunt van wereldklasse genoemd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was voor De Jong zijn derde treffer in Australische dienst. Het scheelde niet veel of de zesvoudig international had daar nog een doelpunt aan toegevoegd. In de 63ste minuut leek hij dat zelfs te doen, ware het niet dat de VAR zijn treffer afkeurde omdat er buitenspel aan voorafging. Daarna kreeg De Jong nog twee kansen op zijn tweede van de dag. Zo volleerde hij vlak voor tijd naast.

De 2-1 eindstand was toen al bereikt. Vlak na rust maakte verdediger Jacob Tratt er met een kopbal uit een corner 2-0 van. Nog geen minuut later kreeg Adelaide een penalty die werd benut door Craig Goodwin (ex-Sparta Rotterdam). Het werd in de slotfase vervolgens nog even spannend, maar De Jong en zijn ploeggenoten hielden stand en blijven daardoor meedoen bovenin de A-League.

Begin dit seizoen stonden we op VI PRO stil bij de verrassende keuze van Siem de Jong om in Australië te gaan voetballen. 

A-League Men

Stand A-League Men 2018/2019

Australië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Perth Glory
27
18
6
3
56-23
+33
60
2
Sydney
27
16
4
7
43-29
+14
52
3
Melbourne Victory
27
15
5
7
50-32
+18
50
4
Adelaide United
27
12
8
7
37-32
+5
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.