Siem de Jong telt zijn zegeningen en wil niet wat-als-denken

Reacties

Bij Ajax veranderde alles wat hij aanraakte in goud. De wereld lag aan de voeten van Siem de Jong, die een fraaie transfer naar Newcastle United verdiende. Uiteindelijk is het niet uitgepakt zoals hij wilde, maar spijt heeft de bij SC Heerenveen op de Nederlandse velden teruggekeerde middenvelder niet.

Siem de Jong telt zijn zegeningen en wil niet wat-als-denken

In een interview met VI kijkt de inmiddels 32-jarige De Jong achterom. Achter hem ligt een loopbaan die hem na Ajax en Newcastle langs PSV (op huurbasis), opnieuw Ajax, Sydney FC en FC Cincinnati voerde.

Spelersprofiel

S. de Jong


Geboortedatum:
28 januari 1989
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Aigle
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
76 kg

Terugblikkend op die keuzes zegt hij nu. 'Achteraf zeg ik: ik had misschien iets langer voor mijn kans moeten vechten bij Newcastle United. Ik mocht op een gegeven moment weg en ben toen ondanks een lang contract terug naar Nederland (PSV, red.) gegaan. Er waren ook andere jongens die weg mochten, die hebben zich later terug geknokt. Misschien had ik ook iets meer geduld moeten hebben. Op dat moment keek ik er echter anders naar. Ik wilde weer volop wedstrijden gaan spelen, het ritme en mijn oude niveau van Ajax te pakken zien te krijgen.'

'Dat is niet uitgepakt hoe ik wilde, maar met wat-als-denken schiet je helaas niets op', zo maakt De Jong de balans op. 'Hoe ik er nu naar kijk: ik heb een heel mooie carrière, heb prijzen gepakt, interlands gespeeld en de wereld kunnen rondreizen met wat ik het liefst doe. Dat is ook heel wat waard.'

Lees op VI PRO het hele interview met Siem de Jong, die zijn avonturen de revue laat passeren en uitlegt waarom hij voor Heerenveen koos en wat zijn ambities in Friesland zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. de Jong
Meer over S. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.