Siem de Jong maakt cirkel rond en keert terug bij De Graafschap

Reacties

De Graafschap haalt Siem de Jong terug naar de Achterhoek. De Keuken Kampioen Divisie-club heeft met de ervaren middenvelder een akkoord bereikt over een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. De zesvoudig international komt transfervrij over van SC Heerenveen.

Siem de Jong maakt cirkel rond en keert terug bij De Graafschap
© Pro Shots

'Er zijn natuurlijk veel mooie verhalen te vertellen over deze terugkeer, mij gaat het er vooral om dat ik samen met deze jonge spelersgroep wil presteren', zegt Siem de Jong. 'Hier hoop ik met mijn ervaring aan bij te dragen. Ik ken de club en de mensen natuurlijk goed, dit voelt erg vertrouwd', aldus de 33-jarige middenvelder, die in mei nog zijn twijfels uitsprak. 'Ik voel me nog wel goed, maar ik wil ook wel gewoon plezier houden en op een bepaald niveau blijven spelen. Dat wordt steeds lastiger, maar ik hoop dat er een mooie uitdaging komt bij een mooie club waar je als team iets moois kunt bereiken.'

De Jong erkende toen al dat een terugkeer bij De Graafschap de cirkel mooi rond zou maken. Dat is nu dus gebeurd, tot blijdschap van technisch manager Peter Bijvelds. 'We zijn uiteraard erg blij dat we Siem hebben weten binnen te halen. Het is geweldig dat hij voor ons gekozen heeft', reageert Bijvelds op de terugkeer van De Jong. 'Met de ambities die wij hebben, de manier waarop wij willen spelen en het inpassen van de jeugd, is hij volgens ons de ideale man. Het getuigt van een enorme intrinsieke motivatie dat hij, uit alle opties die hij had, de keuze voor De Graafschap heeft gemaakt.'

De Jong speelde in de jeugdopleiding van De Superboeren, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Ajax. Daar brak hij door, ontwikkelde zich tot sterkhouder en aanvoerder en werd vier keer kampioen van Nederland. Na 88 goals in 277 officiële duels maakte de aanvallende middenvelder een transfer naar Newcastle United, maar door blessures werd hij nooit een vaste waarde. Na avonturen in Australië en de Verenigde Staten haalde Heerenveen hem vorig jaar definitief terug naar Nederland, nadat Ajax en PSV hem al hadden gehuurd. Deze zomer liep zijn contract in Friesland af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Meer S. de Jong
Meer over S. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.