Siem de Jong keert terug bij Ajax, Van de Beek en Mazraoui ontbreken

Reacties

Siem de Jong zou zaterdagavond tegen SC Heerenveen zijn rentree in het eerste elftal van Ajax kunnen maken. De middenvelder keert terug in de wedstrijdselectie. Donny van de Beek en Noussair Mazraoui zijn er tegen de Friezen niet bij en voeren een race tegen de klok.

Siem de Jong keert terug bij Ajax, Van de Beek en Mazraoui ontbreken

Ajax speelt dinsdag zijn eerste groepswedstrijd in de Champions League, thuis tegen Lille. Erik ten Hag hoopt dan weer een beroep te kunnen doen op Van de Beek en Mazraoui. Laatstgenoemde raakte geblesseerd bij Jong Marokko, terwijl Van de Beek zich vanwege een spierblessure moest afmelden voor de interlands van het Nederlands elftal.

De inzetbaarheid van Dusan Tadic tegen Heerenveen is twijfelachtig. De Serviër liet de interland tegen Luxemburg schieten vanwege een spierblessure en Ten Hag weet nog niet of hij Tadic zaterdag kan inzetten. 'Ik kijk niet naar Lille of PSV, want de eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste. Maar ik kijk wel naar de fitheid en frisheid van de spelers die moeten gaan spelen. Tadic komt terug met klachten, dus daar moeten we goed naar kijken', zei Ten Hag vrijdag op zijn persconferentie. De verwachting is dat Tadic bij de wedstrijdselectie zal zitten. 

Siem de Jong zal tegen Heerenveen weer bij de wedstrijdselectie zitten, zo gaf Ten Hag aan. De dertigjarige middenvelder is terug van een verhuurperiode bij Sydney FC en leek niet in de plannen van Ten Hag voor te komen. De coach denkt echter dat De Jong de rol van de naar AZ vertrokken Dani de Wit goed kan overnemen. Zaterdag mag De Jong weer hopen op speelminuten.

Ten Hag heeft last van interlandperiode: Ajax staat voor belangrijke fase
De middenveldpuzzel van Ajax tactisch geduid
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. de Jong
Meer over S. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.