Siem de Jong gelooft in titelkansen Ajax: 'Zeker nog niet gespeeld'

Reacties

Voor Siem de Jong is de kraker tussen Ajax en PSV van komende zondag extra bijzonder. De ervaren middenvelder van de Amsterdammers speelde vorig seizoen immers nog voor de tegenstander uit Eindhoven.

Siem de Jong gelooft in titelkansen Ajax: 'Zeker nog niet gespeeld'

'Dat ik meer met Ajax heb dan met PSV, is volgens mij niet zo vreemd. Ik ben opgegroeid bij Ajax, heb er negen jaar doorgebracht en daarin veel mooie momenten meegemaakt. Toch was het niet zo dat dit verleden vorig seizoen mijn dagelijkse gevoel bepaalde', vertelt De Jong in een uitgebreid interview met VI.

Zondag zal De Jong echter weer op en top Ajacied zijn wanneer PSV op bezoek komt in De Arena. De routinier weet dat Ajax moet winnen om zicht op de koppositie te houden nu PSV al tien punten voorsprong heeft. 'Dat het gat zo groot is, komt namelijk vooral door onszelf. Wij zijn zelf nog altijd zoekende, het lijkt inmiddels op een repeterend verhaal en dat is super frustrerend.'

'We weten wat ons te doen staat, te beginnen komende zondag. Het is zeker nog niet gespeeld', aldus De Jong, die dit seizoen duidelijk de verschillen tussen PSV en Ajax opmerkt. 'Net zoals bij Ajax is bij PSV een seizoen niet geslaagd als ze niet kampioen worden. Alleen de culturen zijn anders. Bij Ajax telt resultaat én goed voetbal, bij PSV telt allereerst de winst. En als dit met leuk voetbal samengaat, is dat mooi.'

In de nieuwe VI en op VI PRO een uitgebreid interview met Siem de Jong, die terugblikt op zijn periode bij PSV en uitlegt waarom hij afgelopen zomer koos voor een terugkeer naar zijn oude liefde Ajax, waar hij knokt voor een plek in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.