Siem de Jong (34) kondigt einde spelerscarrière aan

Reacties

Siem de Jong stopt met voetballen. De 34-jarige middenvelder van De Graafschap maakt bekend dat hij vrijdag tegen FC Den Bosch zijn allerlaatste wedstrijd als profvoetballer speelt.

Siem de Jong (34) kondigt einde spelerscarrière aan
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
3 - 0
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Het besluit van De Jong zal niet voor iedereen als een verrassing komen. Hij hintte al een paar keer naar het einde van zijn loopbaan omdat hij kwakkelt met blessures, maar heeft nu daadwerkelijk de knoop doorgehakt. 'De droom begon bijna 30 jaar geleden naast Stadion De Vijverberg, toen Luuk (broer De Jong, red.) en ik over het hek klommen om op het oude trainingsveld lekker te voetballen. Morgen speel ik mijn laatste wedstrijd als profvoetballer in dit mooie stadion. Bedankt daarvoor, het was een eer.'

De Jong doorliep de jeugdopleiding van zowel De Graafschap als Ajax en maakte in 2014 de overstap naar Newcastle United. Hij kwam verder ook uit voor PSV, Sydney FC, FC Cincinnati, SC Heerenveen en De Graafschap. Eén van de hoogtepunten uit de carrière van De Jong was de wedstrijd op 15 mei 2011, tussen Ajax en FC Twente. Met twee doelpunten bracht hij Ajax de eerste landstitel sinds 2004. De Jong

De Jong keerde afgelopen zomer terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. Hij speelde uiteindelijk 27 wedstrijden voor De Superboeren. De Jong droeg zes keer het shirt van het Nederlands elftal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.