FC Sheriff Tiraspol heeft woensdag geschiedenis geschreven door zich als eerste Moldavische club ooit te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Moldaviërs hielden in de return zonder al te veel problemen stand tegen Dinamo Zagreb.

© Imago
Dinamo Zagreb
0 - 0
Sheriff Tiraspol

Sheriff legde de basis voor de primeur vorige week al met een eclatante overwinning in eigen huis (3-0). Door doelpunten van Adama Traoré (2x) en ex-Willem II'er Dimitris Kolovos beschikten de bezoekers zodoende over een riante uitgangspositie.

Sheriff verdedigde in Zagreb met man en macht en slaagde erin de Kroatische topclub opnieuw van scoren af te houden (0-0). Daarmee is de droom van trainer Yuriy Vernydub en zijn spelers werkelijkheid geworden. Sheriff was in de voorrondes eerder al verantwoordelijk voor de eliminatie van Teuta Durres, Alashkert en Rode Ster Belgrado.

Brøndby IF
Brøndby IF
1 - 2
Red Bull Salzburg

Brøndby begon de return tegen Red Bull Salzburg in de wetenschap dat het een 2-1 achterstand moest wegwerken, maar de Denen waren in de openingsfase totaal niet bij de les. Dankzij doelpunten van Benjamin Sesko en Brenden Aaronson zaten de bezoekers binnen tien minuten in een zetel (0-2). Bij de tweede Oostenrijkse treffer ging Brøndby-doelman Mads Hermansen overigens kinderlijk in de fout.

Na rust mocht Brøndby kort hoop koesteren op een wederopstanding, maar verder dan een treffer van Andreas Maxso kwam de thuisploeg niet. Dat betekent dat Salzburg het felbegeerde ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League greep. Bij de loting voor de groepsfase belanden de Oostenrijkers net als Ajax in Pot 3.