Shearer woedend op Newcastle: 'Het is een enorme puinhoop'

Reacties

Alan Shearer heeft zich woedend uitgelaten over het beleid van Newcastle United. Vooral het vertrek van manager Rafael Benítez staat het clubicoon niet aan. Zijn vertrek hing al even in de lucht, maar niet voor de verraste Benítez.

Shearer woedend op Newcastle: 'Het is een enorme puinhoop'

De Spanjaard was beduusd onder het bericht van eigenaar Ashley. Hij moest maandag zelf door een vriend op de hoogte worden gesteld van het nieuws. Hoewel het tweetal stevig onderhandelde over een langere verbintenis, dacht Benítez dat hij ook na de zomer nog werkzaam zou zijn bij The Magpies. Hij dacht dat Newcastle United op het laatste moment een alles-of-nietspoging zou ondernemen om hem binnen boord te houden.

Benítez had daar volgens Sportsmail wel verschillende eisen voor gesteld. Zo wilde hij meer inspraak in het transferbeleid van Newcastle United en een salaris van een kleine 7 miljoen euro per jaar. Ashley ging daar dus niet mee akkoord en bevestigde maandag het vertrek van Benítez.

Alan Shearer stelt dat zijn vertrek Newcastle United geen goed doet. 'Dit getuigt van een enorme puinhoop', vertelt de topscorer aller tijden van The Magpies aan The Sun. 'Benítez zorgt jaarlijks voor zo'n tien à vijftien punten extra. Ik baal van zijn vertrek. Al met al is het bedroevend nieuws. Probeer maar eens een nieuwe manager van die kwaliteit te vinden. Benítez is echt van wereldklasse.'

Supporters van Newcastle United protesteren tegen het beleid van eigenaar Mike Ashley.
Supporters van Newcastle United protesteren tegen het beleid van eigenaar Mike Ashley.

De supporters van Newcastle United betreuren het vertrek van Benítez evenzo. Zij uiten hun kritiek voornamelijk op eigenaar Ashley. Shearer begrijpt dat wel. 'Hij is in het verleden briljant geweest, maar de mensen hebben het vertrouwen in hem verloren. Het was ook niet de eerste keer dat er bij hem zo'n dergelijk geval plaatsvond. Binnenkort verschijnt er waarschijnlijk weer wat propaganda, waarin wordt beweerd dat ze er alles aan gedaan hebben om Benítez te behouden. Maar daar geloven de fans niet meer in. Zij kennen de echte waarheid inmiddels wel.'

Benítez streek in maart 2016 neer bij Newcastle United. Het eerste jaar liep vanwege degradatie uit op een fiasco, maar de Spanjaard keerde het volgende seizoen direct terug naar de Premier League. Op het hoogste niveau wist hij zich twee seizoen achter elkaar te handhaven.

'Dat zijn uitstekende prestaties', vervolgt Shearer. 'Tiende en dertiende worden met zo'n beperkt budget is echt knap. Daarom was hij ook zo geliefd bij de supporters. Jammer dat Ashley het succes niet uit wil bouwen met wat extra transfers. Zeker als je ziet dat het laatst gepromoveerde Aston Villa een aanvaller van 25 miljoen euro koopt.'

Het transferbeleid van Ashley wordt al langere tijd bekritiseerd door de fans van Newcastle United. Zij zouden het liefst zien dat de eigenaar eens flink de portemonnee trekt. Wellicht gloort er hoop in de toekomst, want de steenrijke miljardair Sheikh Khaled bin Zayed Al Nahyan zou Newcastle United van Ashley willen kopen om het terug te brengen naar de Engelse top.

Alan Shearer scoorde tussen 1996 en 2006 liefst 206 keer in 405 officiële duels voor Newcastle United.
Alan Shearer scoorde tussen 1996 en 2006 liefst 206 keer in 405 officiële duels voor Newcastle United.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.