Shaqiri middelpunt van politieke rel: Servische protestbrief naar de FIFA

Reacties

Xherdan Shaqiri heeft zich al dan niet onbedoeld de woede op de hals gehaald van de Servische voetbalbond. De aanvoerder van de Zwitserse nationale ploeg kreeg tijdens een interview na de overwinning op Noord-Ierland van een toegesnelde man een jas omgehangen van het Bevrijdingsleger van Kosovo (UCK). Dat moment leidde tot veel ophef in Servië.

Shaqiri middelpunt van politieke rel: Servische protestbrief naar de FIFA

De UCK vocht eind jaren negentig tegen Servië voor de afsplitsing van Kosovo, waar Shaqiri is geboren. De speler van Olympique Lyon leek gezien de beelden van het incident weinig invloed te hebben op de actie van de pro UCK-toeschouwer, maar de Servische voetbalbond wil dat er actie wordt ondernomen tegen Shaqiri, die al snel de omgehangen jas van zich af haalde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We bereiden een protestbrief voor die we naar de FIFA zullen sturen', zegt Jovan Surbatovic, secretaris-generaal van de Servische voetbalbond, in een officiële verklaring. 'We eisen een onmiddellijke reactie en de strengste sancties tegen Shaqiri voor het promoten van de criminele terroristische organisatie UCK in het bijzijn van de media.'

De Zwitserse bond ontkent dat Shaqiri meewerkte aan het statement van de toegesnelde toeschouwer. 'Xherdan Shaqiri reageerde voorbeeldig en bleef kalm. Het is onacceptabel dat mensen voetbalstadions, en in dit geval het interview met een speler na de wedstrijd, misbruiken voor politieke propaganda', lieten de Zwitsers weten op Twitter.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.