Shakhtar ziet in Feyenoord de favoriet

Reacties

Shakhtar Donetsk heeft op de dag van de loting meteen de underdogrol gepakt richting het tweeluik met Feyenoord. De twee clubs werden vrijdagmiddag aan elkaar gekoppeld in de achtste finale van de Europa League.

Shakhtar ziet in Feyenoord de favoriet
© Pro Shots

Feyenoord-trainer Arne Slot complimenteerde Shakhtar, maar gaf ook toe dat er 'één of twee ploegen tussen zaten die op voorhand een stukje sterker waren'. Coach Igor Jovicevic van Shakhtar heeft het niet getroffen met Feyenoord, zo vertelt hij op de clubwebsite. 'Onze tegenstander is een topteam', vindt de Kroaat. 'Ze staan bovenaan in de competitie. Dit worden zware wedstrijden waarin de tegenstander de favoriet is, maar we blijven vechten tot de laatste snik en geloven dat we weer een wonder kunnen bewerkstelligen.'

Jovicevic doelt daarbij op de uitschakeling van Stade Rennais in de tussenronde van de Europa League. Via een eigen doelpunt in de laatste minuut van de verlenging ontsnapte Shakhtar aan uitschakeling, waarna de Oekraïners de penaltyserie winnend afsloten. De coach waarschuwt Feyenoord dan ook. 'De favoriet wint niet altijd. Wij moeten geloven in onze reis naar Boedapest', doelt Jovicevic op de plek waar de Europa League-finale straks wordt afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.