Shakhtar wrijft zich van verbazing in de ogen na Traoré-deal met Ajax

Reacties

De beleidsbepalers van Shakhtar Donetsk hadden absoluut niet verwacht dat ze Lassina Traoré los konden weken bij Ajax. Directeur Sergei Palkin is dolgelukkig met zijn nieuwste aanwinst.

Shakhtar wrijft zich van verbazing in de ogen na Traoré-deal met Ajax
© Pro Shots

VI meldde al dat een transfer eraan zat te komen en vrijdag konden beide clubs het akkoord naar buiten brengen. Ajax ontvangt een afkoopsom van circa tien miljoen euro uit Oekraïne, maar voor Shakhtar is dat het koopje van de eeuw. 'Wij beschouwen Traoré als een van de meest veelbelovende aanvallers van Europa. Eerlijk gezegd was het tot voor kort nog moeilijk te geloven voor ons dat we hem aan konden trekken. Spelers van Ajax verlaten de club normaal gesproken niet zo snel.' De bedenkers van de Golden Boy-award zijn het eens met Palkin, zij plaatsten Traoré op de shortlist voor de editie van dit jaar.

Traoré zelf reageerde ook op de clubwebsite na zijn transfer. 'Shakhtar is een grote club met een geweldige coach uit Italië (Roberto De Zerbi, red.). Dit was de belangrijkste reden voor mij om hier te komen. Ik zal alles geven voor de club, ik kijk uit naar mijn eerste minuten. Ik zal mij laten zien op het veld. Als je speelt voor Shakhtar, ben je goed genoeg. Ik ben er helemaal klaar voor om mezelf te bewijzen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.