Shakhtar-preses trekt aan de bel: 'Zaakwaarnemers willen ons bestelen'

Reacties

Shakhtar Donetsk bevindt zich in roerige tijden. Sinds de invasie van Rusland eind februari is niets meer zeker voor de Oekraïense topclub. CEO Sergei Palkin merkt bovendien dat sommige clubs en zaakwaarnemers proberen te profiteren van de kwetsbare positie van de club.

Shakhtar-preses trekt aan de bel: 'Zaakwaarnemers willen ons bestelen'
© imago

Toen de Oekraïense competitie werd stilgelegd, stond Shakhtar bovenaan. En dus gaat de club uit Donetsk komend sezioen de Champions League in. De grote vraag is met welke selectie dat gebeurt. Shakhtar ziet de ene na de andere buitenlandse speler vertrekken. Zo is David Neres al naar Benfica vertrokken, azen meerdere clubs op rechtsback Dodô en heeft PSV interesse in centrumverdediger Marlon.

Palkin snapt het sentiment, maar krijgt wel een vervelend gevoel van de onderhandelingen, zo vertelt hij aan The Athletic. 'Ik denk dat 95 procent van de Oekraïense spelers zal blijven. Van de buitenlanders weet ik het niet. Het zijn lastige onderhandelingen. Sommige zaakwaarnemers proberen ons te vernietigen. Ze proberen spelers van ons te stelen. Ze spelen spelletjes: ze bellen clubs op om te zeggen dat ze ons niet hoeven te betalen. Je kunt het niet verzinnen, wat er allemaal gebeurt', schampert Palkin.

'Die zaakwaarnemers zeggen: "Betaal Shakhtar niet, die spelers worden snel transfervrij. Betaal mij tien miljoen euro en vergeet de club"', beweert Palkin. Het heeft alles te maken met de beslissing van de FIFA, die het welzijn van spelers in oorlogsgebied boven het belang van de club verkiest. Alleen als Oekraïense clubs vóór 30 juni een akkoord bereiken, kunnen zij geld vragen voor hun spelers.

'Soms besteedt de FIFA alleen aandacht aan de spelers, maar het voetbal in Oekraïne heeft structurele problemen door de oorlog. We zijn op een punt beland dat ook de clubs steun nodig hebben', zegt Palkin.

Bekijk hier al onze video's
Meer Shakhtar Donetsk
Meer over Shakhtar Donetsk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.