Shakhtar-icoon Srna (35) negeert interesse Barcelona: 'Wil hier niet weg'

Reacties

Darijo Srna heeft de term clubliefde weer een beetje opgewaardeerd. De 35-jarige verdediger kon naar eigen zeggen een transfer maken naar Barcelona, maar verlengde maandag zijn aflopende contract bij Shakhtar Donetsk, de club waar hij al sinds 2003 speelt.

Shakhtar-icoon Srna (35) negeert interesse Barcelona: 'Wil hier niet weg'

Srna kwam destijds over van Hajduk Split en gaat volgend seizoen al zijn vijftiende jaar in als speler van Shakhtar. Heel even leek het erop dat de Kroaat zijn imposante dienstverband bij de Oekraïners zou opzeggen voor een avontuur bij Barcelona, dat volgens de club en speler al een contract klaar had liggen. Ondanks de avances uit Catalonië besloot Srna zijn club trouw te blijven.

'Ik heb de voorzitter gezegd dat ik liever de landstitel met Shakhtar verover dan dat ik de Champions League win met Barcelona', zegt Srna op de clubsite. 'Van onderhandelingen met Shakhtar was ook geen sprake, we waren het snel eens. Eerlijk gezegd zou ik het mezelf nooit vergeven als ik hier vertrek. Na veertien jaar hoor je bij de familie, dan verlaat je de club niet zomaar.'

Shakhtar Donetsk heeft dit seizoen uitstekende papieren om voor het eerst sinds 2014 weer kampioen te worden. Dat zou voor Srna zijn negende landstitel met de club betekenen. Hij won ook al zes keer de beker en haalde in 2009 de UEFA Cup (nu Europa League, red.) binnen met Shakhtar. Van enige verzadiging is echter geen sprake.

'Mijn motivatie komt van binnen, uit mijn hart. Ik ben een emotioneel persoon die altijd het maximale uit het leven wil halen. Zeker bij deze club waar al mijn jeugddromen zijn uitgekomen', aldus Srna, die niet weet hoe lang hij nog wil blijven voetballen. 'Als ik merk dat ik moe ben, zal ik stoppen. Ik respecteer Shakhtar zo veel, dat ik het de fans niet aan ga doen om koste wat kost te blijven voetballen. Eén ding is zeker: hier sluit ik mijn loopbaan af.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.