Shakhtar dient klacht in tegen FIFA voor 'veertig miljoen euro verloren inkomsten'

Reacties

Shakhtar Donetsk heeft een klacht ingediend tegen een besluit van de FIFA. Na de Russische invasie in Oekraïne besloot de FIFA dat buitenlandse spelers uit de Oekraïense competitie hun contract konden laten opschorten. Dat heeft de club naar eigen zeggen zo'n veertig miljoen euro gekost.

Shakhtar dient klacht in tegen FIFA voor 'veertig miljoen euro verloren inkomsten'
© Pro Shots

Om de veiligheid van de spelers in Oekraïne te kunnen waarborgen, besloot de FIFA ze een tijdelijke uitweg te bieden. 'Deze vergaande maatregelen leiden tot een enorm verlies aan inkomsten', valt in een officieel statement op de clubwebsite van Shakhtar Donetsk te lezen. Eerder had de Oekraïense topclub het besluit al aangevochten bij het Hof van Arbitrage voor Sport in Lausanne, maar daar ving het bot.

Daarom stapt Shakhtar nu naar de FIFA-raad. 'We zullen het besluit blijven aanvechten. Dit heeft ons al veertig miljoen euro aan inkomsten gekost en er is ook een groot risico op een verlenging van de maatregelen tot juni 2024. Wij ervaren dit als onrechtvaardig en verwachten dat de Europese Commissie de door de FIFA veroorzaakte extreme financiële druk begrijpt.'

Buitenlandse spelers in Oekraïne kunnen hun contract voor een jaar laten opschorten. Daardoor kunnen deze spelers tijdelijk voor een andere club spelen, maar de Oekraïense clubs krijgen daar geen vergoeding voor. Volgens Shakhtar hebben zij daardoor recht op een compensatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.