Sevilla-verdediger Gnagnon door het stof na schandalige overtreding

Reacties

Na de oefenwedstrijd tussen Sevilla en Liverpool (2-1) ging het vooral over de schandalige overtreding die verdediger Joris Gnagnon beging op Yasser Larouci. De achttienjarige vleugelverdediger van Liverpool moest per brancard van het veld, terwijl zijn teamgenoten na afloop hun afschuw uitspraken over de actie van Gnagnon.

Sevilla-verdediger Gnagnon door het stof na schandalige overtreding

De Fransman was pas na een uur in het veld gekomen bij een 1-1 stand. Een kwartier voor tijd werd niet gefloten voor een overtreding op Munir El Haddadi, waarna Gnagnon besloot om Larouci een enorme schop te verkopen. De verdediger raakte het scheenbeen van zijn tegenstander, die op het veld bleef liggen en uiteindelijk niet verder kon. Gnagnon kreeg een directe rode kaart.

'Ging hij te ver? Ja, dat denk ik wel. Het was een schandelijke overtreding', zei James Milner tegenover het clubkanaal van Liverpool. 'Het was maar een oefenwedstrijd, hoe vaak worden daarin rode kaarten gegeven? Het was voor de scheidsrechter ook lastig. Eigenlijk wil je in oefenduels geen rode kaarten uitdelen, maar overtredingen als deze zie je niet vaak in vriendschappelijke wedstrijden.'

Gnagnon leek zich tijdens de wedstrijd nog van geen kwaad bewust, maar bood na afloop zijn excuses aan. 'Ik wil graag publiekelijk sorry zeggen tegen Liverpool, de spelers, zijn familie en de supporters van Liverpool. Het was een afschuwelijke daad van mij en dat hoort niet thuis op het voetbalveld', schreef Gnagnon op Twitter.

Het leek er kort na afloop van het duel wel op dat Larouci goed wegkomt. 'Het ziet ernaar uit dat Yasser geluk heeft gehad, maar we moeten het nog altijd afwachten', zei manager Jürgen Klopp. 'Hij kon niet verder spelen, dat is nooit een goed teken, maar in de kleedkamer leek het beter te gaan met hem.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.