Sevilla velt Atlético en houdt titeldroom levend, frustratie bij gewisselde Suárez

De topper tussen Sevilla en Atlético Madrid is gewonnen door de formatie uit Andalusië. Het team van Julen Lopetegui leek zich zaterdagavond neer te moeten leggen bij een gelijkspel, maar in de 89ste minuut kroonde Lucas Ocampos zich tot de matchwinner. Luis Suárez werd binnen het uur gewisseld. De spits heeft voor het eerst sinds de zomer van 2014 zeven officiële wedstrijden op rij niet gescoord.

Sevilla
Sevilla
2 - 1
Atlético Madrid

Sevilla kende een absolute droomstart, want al na zeven minuten lag de bal achter Jan Oblak. Ivan Rakitic ontving de bal van Karim Rekik en haalde van afstand verwoestend uit: 1-0. Oblak dook wel, maar leek ook niet helemaal vrijuit te gaan. Atlético nam na de openingstreffer het commando over, zonder daarbij serieuze kansen te creëren. Na ruim een half uur viel dan toch de gelijkmaker in Estádio Ramón Sánchez Pizjuán: Thomas Lemar slingerde de bal bij een hoekschop voor het doel en Felipe kopte hard raak.

Beide partijen moesten voor rust noodgedwongen wisselen: Gonzalo Montiel en Marcos Llorente vielen geblesseerd uit en werden vervangen door Nemanja Gudelj en Rodrigo de Paul. Bij Atlético begon Suárez zoals gezegd in de basis, maar de Uruguayaan kwam nauwelijks in het stuk voor en mocht na 57 minuten gaan douchen. Bij het verlaten van het veld was de onvrede duidelijk van het gezicht van El Pistolero te lezen; hij gooide zijn scheenbeschermers boos weg en ging teleurgesteld in de dug-out zitten.

Beide partijen moesten winnen om (enigszins) in het spoor te blijven van Real, maar maakten geen aanstalten om te scoren. Er werd met de handrem op gespeeld en serieuze kansen bleven uit. Namens Sevilla schoot Rakitic in het zijnet; aan de andere kant mikte Yannick Carrasco naast en werd een inzet van João Félix geblokt. Het leek zodoende 1-1 te blijven, maar Ocampos besloot anders. Na een hoekschop kopte Thomas Delaney tegen de lat waarna Ocampos hard binnen ramde. Sevilla, waarbij Rekik negentig minuten bleef staan en Oussama Idrissi aan de kant bleef, heeft nu vijf punten minder dan Real.