Sevilla krijgt Celta op de knieën na brengen De Jong en debutant Idrissi

Oussama Idrissi heeft een succesvol La Liga-debuut achter de rug bij Sevilla. De Marokkaanse aanvaller viel in de tweede helft samen met Luuk de Jong in en pas daarna kregen de Andalusiërs Celta de Vigo op de knieën.

Sevilla
Sevilla
4 - 2
Celta de Vigo

In het eerste bedrijf had Sevilla de grootste moeite met Celta, dat dit seizoen pas één keer wist te winnen en in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert. Goals van Iago Aspas en Nolito zorgden ervoor dat de bezoekers op voorsprong kwamen, nadat Jules Kounde al vroeg voor de thuisploeg had gescoord. Op slag van rust maakte Youssef En-Nesyri op aangeven van Jesús Navas gelijk, maar na de pauze slaagde Sevilla er lang niet in zich door de defensieve stellingen van Celta te voetballen.

In een poging iets te forceren bracht trainer Julen Lopetegui eerst De Jong en iets minder dan tien minuten voor tijd was het de beurt aan Idrissi, die afgelopen zomer overkwam van AZ. Vanwege een blessure kwam de aanvaller nog niet eerder in actie namens Sevilla.

Een schot van Sergio Escudero achter Celta-doelman Ruben Blanco zorgde voor de 3-2. Een paar minuten later werd de wedstrijd in het slot gegooid door Munir El Haddadi, die de invalbeurt van de voormalige Eredivisie-spelers nog wat meer glans gaf door er 4-2 van te maken.