Sevilla baalt van duurbetaalde investering: Ten Hag krijgt Martial terug

Reacties

Erik ten Hag is inmiddels druk in de weer met Manchester United. Om de club weer te laten concurreren met de beste ploegen in de Premier League heeft hij aangegeven de selectie door te lichten. Daar hoort ook Anthony Martial ook weer bij.

Sevilla baalt van duurbetaalde investering: Ten Hag krijgt Martial terug

De Franse aanvaller was verhuurd aan Sevilla, maar maakte geen indruk in La Liga. Net als in Engeland was de spits veelvuldig geblesseerd, waardoor hij nooit zijn stempel op de Andalusische ploeg kon drukken. Mede daarom liet Sevilla weten de bedongen huurconstructie niet te lichten.

'Hij gaat terug naar Manchester United', communiceerde de club. Opvallend kritisch liet het Martial de deur weer uitlopen. 'We hebben veel van onze belangrijke centen in hem geïnvesteerd, maar het heeft niet gewerkt.'

Dat heeft mede te maken gehad met de fysieke malheur van de Franse international. In negen wedstrijden kwam hij nooit tot scoren. 'Hij heeft blessures gehad, dat is een oorzaak. Maar we gaan hem niet kopen. Er is geen sprake van.'

De carrière van Martial, die in 2015 voor zestig miljoen euro werd gekocht van AS Monaco, zit de laatste seizoenen in het slop. Dit seizoen kwam hij - verdeeld over Manchester United en Sevilla - tot één competitiedoelpunt. Het jaar ervoor wist Martial slechts vier keer raak te schieten. Zijn contract op Old Trafford loopt nog door tot medio 2024.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.