Setién trekt rookgordijn op over speeltijd voor Messi

Reacties

Quique Setién houdt de mensen bij Ibiza langer in spanning over het eventueel meespelen van Lionel Messi in de bekerwedstrijd woensdagavond. De opvolger van Ernesto Valverde wil de lijn van afgelopen zondag graag doortrekken bij Barcelona.

Setién trekt rookgordijn op over speeltijd voor Messi
© Pro Shots
Ibiza
Ibiza
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Op Ibiza wordt al sinds de loting toegeleefd naar het duel met Barcelona. De club uit de Segunda División B zal weinig hoop hebben op een eventuele stunt, het moet gewoon een gedenkwaardige voetbalavond worden met hopelijk Messi die in actie komt.

Setién werd dinsdag tijdens zijn persconferentie gevraagd naar het eventueel sparen van Messi en antwoordde: 'Eerst moet ik de laatste training zien. Ik heb wel mijn ideeën, maar ik moet ook kijken hoe het met de andere spelers is. We zullen in ieder geval een sterk elftal opstellen.' Is de coach wel van plan om zijn inmiddels 32-jarige sterspeler in de toekomst te sparen bij de mindere wedstrijden, zoals bij Real Madrid met Cristiano Ronaldo gebeurde? Setién: 'Dan ga ik dat sowieso bespreken met hem. We kunnen er niet omheen wie hij is. Als ik hem wil sparen, dan probeer ik hem te overtuigen dat hoe ik het zie het beste is voor ons allemaal.'

Dat het voor Setién belangrijk is een goede klik te krijgen met Messi is niet meer dan logisch. Meer verrassend was het hoe belangrijk Arturo Vidal met zijn diepgang was zondagavond bij het debuut van de nieuwe coach. Het hoogtepunt was het hakje waarmee hij de assist voor zijn rekening nam bij de beslissende goal van Messi. De speelstijl van de Chileen lijkt niet direct aan te sluiten op de filosofie van Setién, maar de coach ziet dat anders. 'Hij is een speler van de buitencategorie, net als de meesten in deze selectie. We zijn verrast hoe bereid deze spelers zijn om nieuwe zaken op te pakken. Alles waar we het over hadden, probeerden ze direct uit te voeren op het veld. Arturo voerde zijn taken ook vol overgave uit.'

Frenkie de Jong is na zijn schorsing voor het duel met Granada (1-0) weer speelklaar en kan woensdagavond dus voor het eerst in actie komen onder Setién.

'De nieuwe trainer van Barcelona is dol op een speler als Frenkie de Jong'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.