'Setién neemt afscheid van Cruijff-systeem, Frenkie moet aanvallend meer brengen'

Reacties

Quique Setién lijkt alweer afscheid te hebben genomen van het revolutionaire 3-4-3-systeem waarmee hij begon aan zijn periode bij Barcelona. De nieuwe trainer van de Catalanen was niet helemaal tevreden met wat zijn ploeg liet zien tegen Levante. 

'Setién neemt afscheid van Cruijff-systeem, Frenkie moet aanvallend meer brengen'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Levante
Levante

Er waren namelijk nog wel wat dingen voor verbetering vatbaar, constateerde Setién na afloop. 'Met veel dingen ben ik blij, maar natuurlijk niet met alles. We gaven te veel kansen weg, maar we hadden een erg goede eerste helft waarin we de wedstrijd al hadden kunnen doodmaken. Maar het klopt dat we de controle een beetje kwijtraakten en te veel kansen weggaven', zei de opvolger van Ernesto Valverde na afloop in Spaanse media.

En vooral die defensieve kwetsbaarheid baart Setién zorgen. 'Natuurlijk. Dat we zoveel schoten tegen krijgen, baart me zorgen omdat je dan tegengoals riskeert. Maar we hadden zelf ook veel kansen en daar hadden we gebruik van moeten maken. Dat is belangrijk. Het had 8-2 of 8-3 kunnen zijn', zag de voormalig trainer van Real Betis, die desondanks vond dat zijn ploeg goed werk had geleverd.

De Spaanse kranten staan vooral stil bij de systeemwissel van Barcelona. Marca stelt dat Setién nu al weer afscheid heeft genomen van de formatie met drie verdedigers, die Johan Cruijff in zijn periode als trainer in de jaren negentig ook veel hanteerde. Tegen Levante speelde Barça weer gewoon 4-3-3, wat midweeks in het bekerduel met Leganés (5-0) ook al het geval was. In het 3-4-3-systeem zag de trainer te veel zwakke punten bij zijn ploeg.

Frenkie
Over de rol van Frenkie de Jong zijn de Spaanse kranten eensgezind. De Oranje-international speelde naar behoren, maar heeft betere wedstrijden gespeeld voor Barcelona. 'Hoewel hij in aanvallend opzicht niet zoveel invloed had als Setién zou willen, zorgde de Nederlander er aan de zijde van Busquets wel voor dat de boel in beweging bleef', schrijft Marca over De Jong, die in de tachtigste minuut werd gewisseld voor Arthur.

Ook Sport vindt dat De Jong in aanvallend opzicht minder bracht dan hij normaal doet en geeft hem een 6. 'In verdedigend opzicht ging het een stuk beter toen hij naast Busquets ging spelen om de ploeg meer balans te geven.' Desondanks haalt de 22-jarige spelmaker niet het niveau van begin dit seizoen, vindt AS. 'Dit keer was hij wel preciezer en succesvol bij zijn voortzettingen. Het ontbreekt alleen een beetje aan ambitie richting het doel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.