'Serie A onderzoekt mogelijkheid voor competitieduel in China'

Reacties

De top van de Italiaanse voetbalbond onderzoekt de mogelijkheden om in de nabije toekomst een Serie A-wedstrijd in China af te laten werken.

'Serie A onderzoekt mogelijkheid voor competitieduel in China'

Dat bericht The Financial Times vrijdag. Vertegenwoordigers van de Serie A en de Italiaanse voetbalbond voeren onderhandelingen daarover met China Media Group, de belangrijkste omroep van het Aziatische land. Mogelijk wordt dit weekeinde al het nieuws officieel naar buiten gebracht.

De krant kreeg inzicht in een document waaruit blijkt dat de Italiaanse bond een intensieve samenwerking aan wil gaan met China. De bond zal onder meer Chinese bedrijven bij gaan staan die willen investeren in clubs. Verder wordt er multimediale content beschikbaar gesteld voor Chinese zenders en wordt expertise op het gebied van trainingen aangeboden.

De belangrijkste initiatiefnemers zijn Gabriele Gravina, de preses van de Italiaanse voetbalbond, en Gaetano Miccichè en Luigi De Siervo namens de Serie A. Het plan om een competitiewedstrijd in China te laten spelen, vereist toestemming van nogal wat bonden. Zo moet eerst de FIFA goedkeuring geven. Voorzitter Gianni Infantino zei rond het voorstel van La Liga om Girona - Barcelona in Miami te spelen dat competitiewedstrijden in principe binnen de grenzen van het desbetreffende land plaats dienen te hebben. Na deze woorden van de FIFA-preses was duidelijk dat het plan een zachte dood zou sterven.

Staatsbezoek
Niet toevallig komt het nieuws naar buiten terwijl de Chinese president Xi Jinping een staatsbezoek brengt aan Italië. Als eerste G7-lid zal het Zuid-Europese land zich komend weekeinde officieel aansluiten bij de Chinese Nieuwe Zijderoute, waarin China door het opzetten van allerlei transportroutes een betere verbinding wil krijgen met Europa. China zal flink gaan investeren in enkele Italiaanse havens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.