Sergio Reguilón, het antwoord van Real Madrid op de vormcrisis van Marcelo

Reacties

Meer en meer lijken de contouren van de renovatie van Real Madrid duidelijk te worden. Een zeer belangrijk onderdeel daarvan is de wisseling van de wacht op de linksbackpositie, waar Marcelo na tien jaar plotseling niet meer zeker is van zijn plek.

Sergio Reguilón, het antwoord van Real Madrid op de vormcrisis van Marcelo

De voornaamste reden daarvan luistert naar de naam Sergio Reguilón. De 22-jarige Spanjaard is werkelijk uit het niets uitgegroeid tot een gewaardeerde kracht bij Real Madrid. Hij maakte dit seizoen zijn debuut onder de inmiddels ontslagen Julen Lopetegui en krijgt van de huidige trainer Santiago Solari steeds vaker de voorkeur boven Marcelo.

Er bestaan in Spanje veel twijfels over de fitheid van Marcelo, die met overgewicht zou kampen.
Er bestaan in Spanje veel twijfels over de fitheid van Marcelo, die met overgewicht zou kampen.

Dat Marcelo bepaald niet bezig is aan het sterkste jaar uit zijn carrière, helpt natuurlijk ook mee. De ervaren Braziliaan was tien jaar lang onomstreden in Estadio Santiago Bernabéu, maar die status heeft hij niet meer. Marcelo straalt geen spelvreugde meer uit, vergeet zijn verdedigende taken vaker dan ooit en kampt volgens diverse Spaanse media al maanden met overgewicht.

Als klap op de vuurpijl zou Marcelo niet langer gelukkig zijn in Madrid. De Braziliaanse international kan zich niet vinden in het nieuwe beleid van de club, dat zich richt op jonge talenten. Marcelo baalt als een stekker van het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid en wil zijn goede vriend zelfs volgen naar Turijn, schrijven steeds meer kranten in Spanje en Italië.

Jarenlang was het een doemscenario in Madrid: een eventueel vertrek of zelfs een zware blessure voor Marcelo. Inmiddels worden steeds vaker de schouders opgehaald bij die gedachte. Met Reguilón lijkt Real de opvolger namelijk al in huis te hebben. De Spanjaard maakt dit seizoen indruk met zijn rushes, beschikt over een uitstekende voorzet, is snel en ook in verdedigend opzicht betrouwbaar.

Sergio Reguilón heeft op het veld een uitstekende klik met Real Madrid-parel Vinícius Júnior.
Sergio Reguilón heeft op het veld een uitstekende klik met Real Madrid-parel Vinícius Júnior.

Dat Marcelo een grote meneer is in de kleedkamer, werd de afgelopen weken wel duidelijk. Solari durfde de routinier niet zomaar te passeren en stelde hem op als middenvelder en als linksbuiten. Vorig weekend kwam dan toch het duidelijke statement: Marcelo zat op de bank tegen Espanyol en viel een kwartier voor tijd in als middenvelder, Reguilón speelde een ijzersterke partij als linksback.

Met de intrede van laatbloeier Reguilón - hij speelde anderhalf jaar geleden nog op het derde niveau en werd nooit opgeroepen voor een jeugdelftal van Spanje - lijkt Real Madrid in ieder geval één deel van de geplande renovatie afgerond te hebben. Zoals ook de talenten Álvaro Odriozola, Federico Valverde, Daniel Ceballos en Vinícius Júnior indruk gemaakt hebben. Die ontwikkelingen, in combinatie met de genoemde transfertargets als Eden Hazard, Neymar, Matthijs de Ligt en Mauro Icardi, zorgen ondanks het zeer teleurstellende huidige seizoen voor een gevoel van hoop in Madrid.

Bekijk via onderstaande link het volledige programma in La Liga

Real Madrid
Real Madrid
3 - 0
Alavés
Alavés
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.