Sergio Ramos tussen de Spaanse grootheden na nieuwe mijlpaal

Reacties

Sergio Ramos heeft zich zaterdagavond met zijn vijfhonderdste wedstrijd in La Liga bij een select rijtje spelers geschaard. Slechts negen spelers gingen de aanvoerder van Real Madrid voor met het slechten van die grens.

Sergio Ramos tussen de Spaanse grootheden na nieuwe mijlpaal
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 1
Huesca
Huesca

Het is de volgende mijlpaal in de toch al indrukwekkende loopbaan van Ramos. Zo is de 34-jarige verdediger voor iemand op zijn positie zoals bekend zeldzaam trefzeker. Ook staat de 175-voudig international van Spanje natuurlijk bekend om zijn aanzienlijke kaartenlast, waarmee hij in negatieve zin records op zijn naam zette.

De mijlpaal van zaterdagavond is allerminst door twijfel omgeven. Ramos is na Real-icoon Manuel Sanchís en Miquel Solar (ex-Real én ex-Barcelona) bijvoorbeeld pas de derde verdediger die minstens vijfhonderd competitieduels op het hoogste niveau in Spanje speelde. Daarvan speelde hij er 39 voor Sevilla en dus 461 voor Real.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met dat laatste aantal is Ramos nog wel een seizoen of drie verwijderd van het clubrecord van Raúl, die tussen 1994 en 2010 tot 550 La Liga-optredens kwam voor Real (en daarin 228 keer scoorde). Voor het algehele record van oud-doelman Andoni Zubizarreta (622 wedstrijden) zou de 34-jarige Ramos ruim drie seizoenen nodig hebben.

Daarvoor zou Ramos, op 30 maart 35 jaar oud, dus tot ver in de dertig door moeten gaan bij Real en zou zijn carrière zich over twee decennia strekken. Zijn competitiedebuut voor Sevilla dateert van 1 februari 2004. Los van of het gezien zijn leeftijd haalbaar is, zal dan ook de kwestie over zijn aflopende contract moeten worden opgelost.

Van alle nog actieve spelers is er overigens één speler die nog meer wedstrijden in La Liga achter zijn naam heeft staan: Joaquín. De inmiddels 39 jaar oude aanvaller van Real Betis staat op 558 wedstrijden in de Primera División, waarmee hij alleen Zubizarreta nog boven zich hoeft de dulden op de lijst van recordhouders aller tijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.