'Sergio Ramos staat symbool voor nieuwe crisis bij Real Madrid'

Reacties

Na het mislopen van de eerste prijs van het seizoen, wordt in Spanje alweer gesproken van een crisis bij Real Madrid. Trainer Zinedine Zidane vond echter dat zijn ploeg niet heeft gefaald.

'Sergio Ramos staat symbool voor nieuwe crisis bij Real Madrid'
© Pro Shots

Real liep donderdag een plek in de finale om de Spaanse Super Cup tegen Barcelona mis, door in de halve finale van Athletic Bilbao te verliezen. Het is voor Marca reden om te spreken van een nieuwe crisis bij Real Madrid, maar Zidane raakt er niet van in de war. 'Wat wil je dat we doen, het seizoen afbreken?', antwoordde de Fransman op de vraag of het resultaat consequenties heeft. 'Er zal vooral extern veel rumoer zijn, wij blijven werken.'

Zidane moest wel toegeven dat Real slecht begon, wat in de eerste helft resulteerde in een 2-0 achterstand. 'De eerste helft was moeilijk. We begonnen niet goed, zij maakten twee goals uit hun twee kansen en dat maakte het moeilijk. We lezen de wedstrijd niet goed in de eerste helft. Zij zetten druk en wij verloren ballen die we normaal niet verliezen. De tweede helft was beter, we creëerden kansen en scoorden', zei de trainer na afloop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een comeback zat er echter niet in, mede doordat Marco Asensio twee keer de paal raakte. Marca berekende dat Asensio dit seizoen al zes keer het aluminium op zijn weg vond (van twintig in totaal voor Real). 'We hebben het op alle mogelijke manieren geprobeerd, maar het is niet gelukt', stelde Asensio vast na de eerste nederlaag sinds 1 december vorig jaar, toen Shakhtar Donetsk in de Champions League met 2-0 te sterk was.

Sindsdien bleef Real tot de nederlaag van donderdagavond negen duels op rij ongeslagen, maar van de laatste vier duels won het alleen dat met Celta de Vigo (2-0). Elche (1-1) en Osasuna (0-0) pakten in La Liga een punt tegen De Koninklijke. Het duel met Bilbao toonde volgens Marca aan waar het grootste pijnpunt ligt: het maken van doelpunten. Tekenend was dat Sergio Ramos weer moest worden gebruikt als pinchhitter voorin.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De noodgreep met Ramos staat symbool voor de huidige crisis, schrijft de sportkrant uit Madrid. Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo heeft Real zoveel goals ingeleverd, dat het voor zijn productie nu bouwt op een 34-jarige verdediger. Karim Benzema kan het immers niet in zijn eentje en de naar Eintracht Frankfurt teruggekeerde Luka Jovic bleek ook niet de oplossing, terwijl met Eden Hazard die andere miljoenaankoop ook blijft worstelen.

Hazard
Tegen Bilbao toonde Hazard volgens Marca weer wat flitsen van zijn klasse. 'Hij moet geduld hebben', zei Zidane. 'Hij heeft een doelpunt nodig, maar we moeten geduldig blijven. De ploeg heeft het geprobeerd, we moeten de bladzijde nu omslaan en hard blijven werken. We moeten nu geen gekke dingen gaan doen', aldus Zidane, die met Real nog wel in de race is voor de titelstrijd, de Champions League en de Copa del Rey.

Bekijk hier de reactie van Zinedine Zidane
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.