Sergio Ramos redder in nood van Real Madrid

Reacties

Sergio Ramos vestigde dinsdagavond een record door als eerste speler twee keer te scoren in de blessuretijd van een Europese finale. De dertigjarige verdediger  van Real Madrid werd na de Super Cup-winst tegen Sevilla uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Trainer Zinedine Zidane verbaast het allang niet meer.

Sergio Ramos redder in nood van Real Madrid

De derde minuut van de toegevoegde tijd was al aangebroken toen Ramos als een echte spits op de goede plek stond in het doelgebied van Sevilla en een voorzet van Lucas Vázquez tegen de touwen kopte (2-2). Vervolgens trok de Champions League-houder in de verlenging aan het langste eind, een scenario dat zich twee jaar terug ook al voltrok. Toen kopte Ramos vlak voor tijd raak uit een corner in de CL-finale tegen Atlético Madrid (4-1 na verlenging).

Destijds leidde dat tot de winst van La Décima (de tiende Europa Cup I), nu pakte Zidane zijn tweede Europese prijs sinds de Fransman begin dit jaar werd aangesteld als hoofdcoach. In mei had Ramos ook al een aandeel gehad in de eerste trofee van de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar. Toen opende de captain van Real de score in de eindstrijd van het miljoenenbal tegen Atlético (1-1), dat uiteindelijk pas na penalty's het hoofd boog.

Sergio Ramos maakt zijn derde doelpunt voor Real Madrid in Europese finales.
Sergio Ramos maakt zijn derde doelpunt voor Real Madrid in Europese finales.

Met of zonder vedetten als Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo in het veld, het aanvalstrio stond dinsdag niet aan de aftrap, elke keer weer is Ramos de man die het doet in belangrijke finales. 'Een speler als Sergio maakt altijd het verschil', weet Zidane. 'Met nog maar weinig tijd op de klok vertelde ik hem om wat meer naar voren te gaan. Uiteindelijk stond hij precies op de plek waar hij moest staan', zei de coach van Real na afloop.

Zo staat onder drie van de vier Europese prijzen die de Madrilenen de laatste jaren wonnen, de handtekening van de in Sevilla opgeleide Ramos. De 136-voudig international van Spanje scoorde inmiddels al 59 keer in 479 officiële duels sinds hij in 2005 als negentienjarig jochie overkwam uit Andalusië. Nog veelzeggender is het feit dat in Europese finales alleen Alfredo di Stéfano vaker scoorde voor Real (5). Clubicoon Raúl maakte er ook drie.

Dat Ramos de eerste verdediger is die in drie Europese finales scoort, neemt niet weg dat de leider van het huidige Real vaak op en soms over het randje speelt. In mei mocht de kopspecialist van geluk spreken dat scheidsrechter Mark Clattenburg hem niet van het veld stuurde toen hij Yannick Carrasco een vrije doortocht naar het doel ontnam, dinsdag veroorzaakte hij de strafschop waaruit Sevilla op 2-1 kwam. Als geen ander bezit Ramos de kwaliteit dat hoogstpersoonlijk recht te zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.