Serge Gnabry verrast iedereen bij Bayern München

Reacties

Serge Gnabry heeft zich dit seizoen bewezen bij Bayern München. Voorafgaand aan het seizoen was het de vraag of de aanvaller kon aanhaken bij het niveau van Der Rekordmeister. Daar is 23-jarige Duitser in geslaagd. Met Bayern heeft hij nog drie hordes te nemen richting de titel in de Bundesliga, te beginnen zaterdag tegen hekkensluiter Hannover 96 (aftrap 15.30 uur).

Serge Gnabry verrast iedereen bij Bayern München

Er waren vorige zomer nog veel twijfels over Gnabry toen hij terugkeerde van een verhuurperiode aan 1899 Hoffenheim. De aanvaller had een redelijk succesvol seizoen achter de rug nadat hij eerder bij Werder Bremen Bayern al had overtuigd om hem te kopen. Maar kon hij het ook bij de topclub uit München? Lang leek het daar dit seizoen niet op. Trainer Niko Kovac liet hem invallen of haalde hem bij een basisplaats juist als eerste naar de kant. Gnabry scoorde 3 november pas voor het eerst.

Geleidelijk aan kreeg Gnabry de smaak te pakken en mocht hij van Kovac ook steeds langer blijven staan. De rechtsbuitenpositie die zo lang aan Arjen Robben vertrouwd was, werd steeds meer zijn plek. Met aan de linkerkant Kingsley Coman en voorin uiteraard Robert Lewandowski stond er een gevaarlijke aanval waarmee Bayern de inhaalrace tegen Borussia Dortmund startte. In het nieuwe jaar liet Gnabry zich meer gelden, met zes treffers in dertien competitiewedstrijden. Ook vorige week was de jonge Duitser belangrijk door als invaller gelijk te maken in de moeizame wedstrijd tegen 1. FC Nürnberg (1-1).

Gnabry maakt als rechtsbuiten goed gebruik van zijn brede pallet aan kwaliteiten. Hij kan diep gaan en voorzetten op Lewandowski, naar binnen trekken om Thomas Müller of Coman aan te spelen, of voor zijn eigen actie gaan. Het maakt hem onvoorspelbaar voor veel verdedigers, merkte ook het Nederlands elftal in maart tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland. Gnabry timede goed op een diepe bal van Antonio Rüdiger en de defensie van Oranje moest hergroeperen. De aanvaller kapte naar binnen, was Virgil van Dijk en Denzel Dumfries te slim af en schoot op sublieme wijze raak in de kruising.

Serge Gnabry maakt het Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt moeilijk tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Duitsland.
Serge Gnabry maakt het Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt moeilijk tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Duitsland.

Het is een bewijs van de ontwikkeling die Gnabry dit seizoen doormaakte bij Bayern. Op absoluut topniveau heeft de vleugelspeler zich laten zien. Clubpresident Uli Hoeness is verheugd met de stappen die Gnabry maakt, zei hij eerder tegen Kicker. 'We lieten hem terugkeren met het idee: we zien wel of hij het hier ook kan en of hij net zo vaak in de basis zal staan. Nu is hij een van de vaste basiskrachten en heeft hij het naar zijn zin. Hij is de grootste verrassing van het seizoen, in positieve zin.'

Gnabry scoorde dit seizoen al tien keer in de Bundesliga en is naast Lewandowski de enige Bayern-speler die in de competitie dubbele cijfers haalde. Ook slaagde de aanvaller erin om de afgelopen drie seizoenen voor drie verschillende clubs tien keer of meer te scoren. Dat lukte in de historie van de Bundesliga enkel Erwin Kostedde en Jürgen Wegmann. 'We hebben de kwaliteiten die we nodig hebben op de vleugels al in huis', zei Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegen Tageszeitung. 'Snelle spelers die kunnen dribbelen én scoren. Ik denk dat we het met Serge goed hebben aangepakt. Hij heeft een jaar in Bremen gespeeld en een jaar bij Hoffenheim. Daar is hij als speler volwassen geworden.'

Bayern München
Bayern München
3 - 1
Hannover 96
Hannover 96
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.