Sensationele comeback Telstar, Eindhoven boekt monsterzege

Telstar en FC Eindhoven hebben vrijdagavond voor spektakel gezorgd in de Keuken Kampioen Divisie. De Velsenaren knokten zich na rust op sensationele wijze terug tegen FC Den Bosch, terwijl FC Dordrecht in het Jan Louwers Stadion acht goals om de oren kreeg.

FC Den Bosch
3 - 4
Telstar
Telstar

Den Bosch was van de bovenste vier ploegen op de ranglijst de enige die vrijdagavond in actie kwam en had halverwege nog goede papieren om de derde plek over te nemen van Go Ahead Eagles. Imran Oulad Oumar was daarbij de grote man. Vincent Vermeij opende na een fraaie aanval op aangeven van de aanvallende middenvelder de score, vervolgens schoot Oulad Oumar zelf twee keer raak.

De thuisploeg leek zich daarmee prima te herstellen van de 5-0 nederlaag tegen NEC van vorige week, maar Telstar knokte zich op spectaculaire wijze terug. Terell Ondaan benutte vlak na rust een strafschop, vervolgens trokken Melle Springer (droge knal) en Ahmad Mendes Moreira (vrije trap) de stand in korte tijd gelijk. De sensatie was compleet toen Ondaan (foto, archiefbeeld) de 3-4 maakte.

FC Eindhoven
8 - 1
FC Dordrecht

Waar Telstar ondanks de vierde zege op rij nog ver verwijderd is van een plek in de play-offs, is die doelstelling voor Eindhoven al wat realistischer. De Brabanders walsten vrijdagavond over Dordrecht heen. Vlak na rust stond het al 4-0. Elton Kabangu was bij alle vier de treffers betrokken door zelf drie keer te scoren en daarnaast de 3-0 van Samy Bourard voor te bereiden.

Oussama Zamouri deed daarna iets terug voor Dordrecht, nadat hij even daarvoor nog een strafschop had gemist. Het bleek niet meer dan een doekje voor het bloeden. Eindhoven liep in het laatste kwartier uit naar een ware monsterzege door goals van Sam Elisha, Alvin Daniels en Collin Seedorf en Branco van den Boomen. De treffer van Seedorf, een halve omhaal, was het fraaist.

RKC Waalwijk
2 - 1
Helmond Sport

Ook RKC Waalwijk behoort tot de grote groep middenmoters die met een sterke eindsprint nog aspiratie kunnen maken op een plek in de play-offs. In de Brabantse derby tegen Helmond Sport knokte de ploeg van trainer Fred Grim zich na rust terug van een 1-0 achterstand. Stijn Spierings maakte in de 55ste minuut gelijk en in de extra tijd werd Mario Bilate matchwinner.

FC Volendam
FC Volendam
0 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

SC Cambuur bleef in het kielzog van RKC door de uitwedstrijd tegen FC Volendam met minimale cijfers te winnen. De Leeuwarders, die deze week bekendmaakten dat Henk de Jong de nieuwe hoofdtrainer is voor volgend seizoen, boekten hun derde overwinning op rij door een treffer van Sam Hendriks. De spits miste in de 79ste minuut een penalty, maar benutte de rebound wel.

Het duel tussen Almere City FC en TOP Oss werd vrijdagavond gestaakt wegens mist.